Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szombathelyen a torna világ krémje

2016-10-05, 09:42
   |   Kategória: Sport
Harminc ország 130 versenyzője indul a Torna Challenge Világkupán, amelyet október 7-9-én rendeznek az Aréna Savaria sportcsarnokban - közölték sajtótájékoztatón a szervezők.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke azt mondta: öt kontinensről, Új Zélandtól Iránon, Kínán és Guetamalán át egészen Japánig a tornászvilág legjobbjait várják a háromnapos pénzdíjas versenyre, amelyen természetesen ott lesznek a magyar női és féri csapat tagjai is, köztük a 2012-ben olimpiai, illetve világ- és Európa-bajnok, egy év kihagyás után visszatérő Beki Krisztiánnal, valamint Böczögő Dorinával, aki a széria éllovasaként várja a versenyt, hiszen az elmúlt két év Challenge-versenyein talajon annyi pontot szerzett, hogy esélyes a végső győzelemre.
    
Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára arról beszélt, hogy a nőknél kifejezetten erős küldöttséggel érkeznek a szlovénok, de a kínai csapat is kiemelt figyelmet érdemel, kiváló tornászokkal rendelkeznek és jelenlétük mindig emeli a versenyek színvonalát.   A főtitkár tájékoztatása szerint pénteken a selejtezők zajlanak, míg szombaton a férfi talaj, a lólengés, a gyűrű, a női ugrás és a felemáskorlát versenyeit rendezik meg, vasárnap pedig a férfiaknál az ugrás, a korlát, a nyújtó, a nőknél pedig a gerenda és a talaj gyakorlatai kerülnek a középpontba.
    
Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: a szombathelyi verseny lebonyolítása látványosságokban még nem éri el ugyan a Glasgowban, a vb-n és a vk-n tapasztalt szintet, de már itt is figyelnek a külsőségekre, a versenyzőket egy színpadon mutatják majd be, közben egy ledfalon kisfilmek kockái peregnek majd az éppen bemutatott tornász pályafutásáról.
    
Puskás Tivadar polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy Szombathely már nyolcadik alkalommal adhat otthont rangos nemzetközi tornaversenynek és első ízben - de nem utoljára - lehet helyszíne Torna Challenge Világkupának, a vasi megyeszékhely ugyanis már a következő évi vk-verseny rendezési jogát is elnyerte.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb