Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A hetedik helyen várja a tavaszi fordulót a Haladás

2016-12-13, 09:21
   |   Kategória: Sport
Döntetlennel zárta a 2016-os esztendőt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasi zöld-fehérek a Videotonnal játszottak Sopronban 1-1-et, és így a hetedik helyen várják a pontvadászat  tavaszi folytatását.
A bajnokság 10. fordulójában a legjobb formában lévő magyar futballcsapat, a Videoton látogatott a Haladás ideiglenes otthonába, Sopronba. A derbit a fehérváriak kezdték jobban, akik a 16. percben Scsepovics találatával a vezetést is megszerezték. Nem sokkal később növelhették volna előnyüket a vendégek, de Géresi nagy ziccerben hibázott. A találkozó 57. percében viszont jött a szombathelyiek egyenlítő találata: Gaál szabadrúgásból bombázott Kovácsik kapujába. A végjátékban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott. Így pedig 1:1-es döntetlennel végződött a határozottan színvonalas összecsapás. “Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Szép támadásokat vezettünk és a helyzeteink is megvoltak. De nem éltünk ezekkel. A második játékrész aztán már nem volt annyira jó. Főleg védekezésben hibáztunk többet. Ennek köszönhetjük, hogy döntetlen lett a mérkőzés" - mondta Henning Berg, a Videoton FC vezetőedzője.

A mérkőzés hajrájában két óriási ziccert  is kialakított Mészöly Géza legénysége, ám előbb Halmosi közeli fejesét védte Kovácsik, majd pedig Iszlai életerős lövése suhant el a fehérváriak kapuja mellett. A helyzetek alapján a Haladás pontszerzése teljesen megérdemeltnek mondható. “Ismét megkaptuk a gólunkat, de vissza tudtunk jönni. A szezon végefelé már több ilyen mérkőzés is volt. A második félidőnek pedig különösen örülök. A fiatal Kiss tamás beállásával még nagyobb lendületet kapott a csapat és a kontráink nagyon ültek itt a második félidőben" - értékelt Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője.

A Haladás csapata 26 ponttal zárta az őszi szezont, ami a hetedik helyet jelenti a szombathelyiek számára. A bajnokság a tervek szerint február 18-án folytatódik majd, amikor a vasiak a bronzérmes pozícióban telelő Vasas gárdájához látogatnak.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb