Idegenben verte a Gyirmótot a Haladás

2017-03-06, 12:30
   |   Kategória: Sport
A Gyirmót FC Győr otthonában aratott 2:1 arányú győzelmet a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek a sikerüknek köszönhetően bebiztosították helyüket a tabella középmezőnyében.
Az Újpest elleni vereséget követően győzelmi reményekkel utazott a sereghajtó Gyirmót otthonába a Haladás labdarúgócsapata. Ennek megfelelően nagy iramban kezdtek, és a 6. percben Halmosi okos emelésével a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban ugyan a hazaiak előtt adódott több lehetőség, de gólt ismét a szombathelyiek értek el: a 35. percben Kovács emelt szép mozdulattal Sebők kapujába. A második félidőben viszont csupán egy találat született: Radeljic állította be a hajrában a 2:1-es végeredményt. “Nagyon jó szerkezetben játszottunk: megleptük egy picit az ellenfelünket. nagyon dinamikus volt, nagyon jó erőben volt a csapat. Ez kellett ahhoz, hogy végigbírjuk a találkozót" - fogalmazott Mészöly Géza, a Szomabthelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője.

A helyzetek alapján ugyan a Gyirmót megérdemelt volna egy pontot, de mivel a futballt gólra játsszák, kikaptak Urbányi István tanítványai. Ezzel pedig egyre reménytelenebb helyzetbe sodródik az NB I-ben újoncként szereplő együttes. “Borzasztó nehéz, mert ez már a sokadik mérkőzés, amikor sokat teszünk a győzelemért. Nem azt mondom, hogy az ellenfél érdemtelenül nyer, hiszen két gólt rúgott a Haladás. De más kérdés, hogy mit kell tenni a gólért. Mert nekünk sokat kell dolgoznunk, de úgy is csak kapufáig, helyzetig jutunk" - mondta Urbányi István, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője.

A szombathelyiek győzelmüknek köszönhetően megszilárdították helyüket a középmezőnyben. Nyolcadik helyezetként nyolc ponttal előzik meg a kieső pozícióban tanyázó Diósgyőrt. A Haladás március 11-én a Ferencváros otthonában lép majd pályára.  

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178