Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Halász Bence döntős

2017-08-10, 21:48
   |   Kategória: Sport
Halász Bence bejutott a férfi kalapácsvetés döntőjébe a londoni atlétikai világbajnokságon, Pars Krisztián viszont nem tudott megbírkózni a selejtezőszinttel és csupán a 14. helyen zárta a viadalt.
Szerdán este két részletben  tartották meg a férfi kalapácsvetés selejtezőjét a londoni atlétikai világbajnokságon. Halász Bence az A-csoportba került és a zuhogó eső ellenére elsőre kísérletére teljesítette a 75 méter 50 centiméteres selejtezőszintet.  A Dobó SE 20 esztendős korosztályos világbajnoka 75,56 méterre hajította a szert és ezzel az ötödik helyen kvalifikálta magát a 12-es döntőbe. “Legalább azt szeretném hozni, mint az edzéseken. Ez minimum 76 méter körüli dobásokat jelent. Ez teljesen reális cél és ezzel a 12-es döntőbe be is lehet jutni. ha még egyszer hoznék egy ilyen teljesítményt, akkor a legjobb 8 is reális cél lehet, az is simán benne van.Ott pedig még három dobással még meglepetést is lehet okozni" - fogalmazott Halász Bence, a Dobó SE kalapácsvetője.

Pars Krisztián a második csoportba kapott besorolást és egy határozottan bíztató, 74 méter 8 centiméteres dobással kezdte a selejtezőt. A folytatásban azonban nem tudott már javítani a régóta sérüléssel bajlódó olimpiai bajnok és így a 14. helyen végzett, azaz nem jutott be a versenyszám döntőjébe. Pars Krisztiánnak csupán 34 centiméter hiányzott ahhoz, hogy kvalifikálja magát a pénteki fináléba. “Most amilyen sérülésről beszélünk az egy kismellizom probléma. Gondolkodtam azon, hogy még egyszer megnézetem a vb előtt, de nem akarom tudni, hogy mekkora a baj. Bevállalom még így a világbajnokságot. Ott apait-anyait beleadok és utána még egy vizsgálatot csinálunk, mert mindenfajta gyógymód ellenére sem javul" - mondta Pars Krisztián, a Dobó SE kalapácsvetője.

A férfi kalapácsvetés döntőjét pénteken este fél tíztől rendezik Londonban. Amennyiben Halász Bence megközelíti idei legjobb, közel 79 méteres teljesítményét, úgy akár még egy dobogós helyezés is összejöhet neki. A szám egyeduralkodója, a lengyel Pawel Fajdek azonban egyelőre még legyőzhetetlennek tűnik.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb