Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Műszeradomány a gyermekosztálynak

Közel hatmillió forint értékű műszeradománnyal segítette a Zseboroszlán Alapítvány a Markusovszky Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának működését. Az új fül-orr-gégészeti mikroszkóp, az infúziós pumpa és a betegőrző monitorok hozzájárulnak az ellátás biztonságának növeléséhez.
Ezzel a fül-orr-gégészeti mikroszkóppal vizsgálhatják ezentúl a felsőlégúti betegségben szenvedő gyerekeket a csecsemőosztály orvosai. A gyakori vírusfertőzések miatt a téli hónapokban különösen nagy szükség van a műszerre, amit a Zseboroszlán Alapítvány szakorvosok javaslatára vásárolt a kórház számára.

Csákváry Violetta - osztályvezető főorvos, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
"Egy nagyon régi álmunk valósult meg, a fül-orr-gégészeti kezelőt így nagyon korszerűen fel tudjuk szerelni, megfelelő mikroszkóppal, eszközzel, és így a gyermekeinknek, leginkább a csecsemőket és a kisgyermekeket nem kell a másik épületbe a fül-orr-gégészeti osztályra átvinni, hanem itt helyben tudjuk a vizsgálatokat elvégezni."

Az alapítvány rendszeresen segíti műszeradományokkal a kórházat: tavaly nagyértékű ultrahang-készüléket vásároltak a koraszülött részleg számára, de szemészeti vizsgálatokhoz használatos oftalmoszkópot és légzésfigyelőket is átadtak, amelyekkel biztonságosabbá vált a kis betegek ellátása.

Grasselly Magdolna - kuratóriumi elnök, Zseboroszlán Alapítvány
"Értékeiben is elég tetemes összeget képviselnek, amit itt látnak, az infúziós pumpa, ez a mikroszkóp és a monitorok, amit átadtunk a csecsemőosztály számára, ez közel 6 millió forintot képvisel, ami egy alapítvány részéről azt gondolom, nagy összeget jelent."

A szükséges pénz támogatóknak köszönhetően gyűlt össze: magánadományokból és az adó egyszázalékokból sikerült beszerezni a műszereket, amiket nagy örömmel és köszönettel fogadtak az osztály dolgozói.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb