Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Családsegítő iroda felújítás

Mintegy 20 millió forintból teljesen megújult a Pálos Károly Központ Kodály Zoltán utcai családsegítő irodája. Kulturált, modern körülmények fogadják a betérő klienseket és a délutáni szabadidejüket itt töltő fiatalokat.
Csocsóasztalok, társasjátékok, számítógépek fogadják a fiatalokat, akik iskola után játszani, beszélgetni, tanulni szeretnének. A felújítást követően tágasabb, szebb lett a közösségi tér, és az itt dolgozók számára is ideálisabbá váltak a körülmények.

Tóth Tímea - szolgálatvezető, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
"Több iroda lett, kisebb helyiségekkel, mindenki tud koncentrálni a munkájára. Másrészt eddig is két fogadónk volt itt a szolgálatnál, de most a váró mellett találhatók ezek a fogadók, így a klienseknek is könnyebb eligazodni."

Falakat helyeztek át, nyílászárókat cseréltek, belső szigetelést kapott az épület ezen része, és akadálymentes mosdót is építettek. A beruházás jórészt pályázati forrásból, illetve önkormányzati támogatással valósuhatott meg.

Puskás Tivadar - polgármester
"Nem csak a helyiségeknek a megújítása történt meg, pályázati pénzből, 20 millió forintból, hanem 3,5 millió önkormányzati invesztícióval különböző felszerelési tárgyaknak, bútoroknak, számítógépeknek, informatikai eszközöknek a cseréje is megtörtént."

1995 óta működik a Pálos Károly Központ Kodály Zoltán utcai egysége. Évente több mint 200 család fordul az iroda munkatársaihoz az oladi városrészről és a Derkovits-lakótelepről. Elsősorban anyagi nehézségek miatt kérnek segítséget, de párkapcsolati-, gyermeknevelési-, szenvedélybetegséggel kapcsolatos gondok is felmerülnek. Minden olyan probléma megjelenik, ami a család normális működését akadályozza.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Központ
"Feltérképezzük, milyen erőforrásokkal rendelkezik, milyen támaszai vannak. Természetes támasznak hívjuk a családot, baráti kört, mesterséges támaszok az intézmények, az önkormányzat, és számba vesszük, ki hogyan tud belépni ebbe a segítő folyamatba."

Az ügyfeleket változatlan rendben, de már 21. századi körülmények között fogadják, a közösségi tér pedig hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken fél 4-től 6-ig áll nyitva a fiatalok előtt.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb