Nyomtatás

Gyújtogatás a kórház pszichiátriai részlegében(frissítve)

2013-12-16, 16:09
   |   Kategória: Sziréna
Harmadszor is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak hétfőn a szombathelyi Markusovszky kórház pszichiátriai részlegére, ahol egy beteg okozott tüzet.
Magyar Csaba, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek elmondta: harmadszor is nagy erőkkel vonultak ki, de csakúgy, mint az előző két esetben, a kórházi dolgozók oltották el a tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt.
   
 Délelőtt az egyik ápolt az első esetben egy matracot, a másodikban egy takarót gyújtott meg. A második tűz miatt három ember, egy ápolónő és két beteg szenvedett füstmérgezést, őket a kórház egy másik részlegébe szállították.
    
A Nyugat.hu értesülése szerint miután a tüzek okozóját ismét visszavitték a pszichiátriára, a nő elővett egy elrejtett öngyújtót, és ismét lángra lobbantotta az ágyneműjét.Korábban írtuk:
Magyar Csaba tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint az első esetben egy matracot, a másodikban egy takarót gyújtott meg az egyik ápolt. Egy ápolónő és két beteg füstmérgezést szenvedett, őket a kórház egy másik részlegébe vitték.
    
Az intézmény tűzoltósághoz bekötött tűzjelzője először 9 óra 58 perckor, másodszor 11 óra 39 perckor jelzett tüzet. A tűzoltók mindkétszer nagy erőkkel vonultak ki, de a kórházi dolgozók még a kiérkezésük előtt eloltották a tüzet.