Nyomtatás

Terepszemlén a Győrffy utcai tűz után

2014-01-31, 17:23
   |   Kategória: Sziréna
Az Óperint utcába költözhettek azok a családok, akiket érintett a Győrffy utcai tűz. A kétszintes, önkormányzati bérház tetőszerkezete csütörtökön késő este égett le, nem sérült meg senki. A károsultaknak segít az önkormányzat, a Katolikus Karitász, a HÁROFIT és a Savaria Rehab TEAM is. 
A tetőszerkezet és a padlástér égett le csütörtökön,  a tűzoltók három gázpalackot vittek ki az épületből, így tudták megakadályozni, hogy nagyobb legyen a pusztítás, azonban így is több millió forint a kár az önkormányzati tulajdonú bérházban.

A múlt éjszakát barátoknál, ismerősöknél töltötték az itt lakók.A költözés péntek délelőtt zajlott: teherautókra pakolták fel a megmaradt bútorokat, ingóságokat. Ami elégett a tűzben, azt a Karitász, a HÁROFIT és a Savaria Rehab TEAM munkatársai igyekeztek pótolni a négy érintett családnak.
tűz2
Ide látogatott Puskás Tivadar polgármester is. Mint lmondta, a műszaki vizsgálatok után döntik el, felújításra érdemes-e az önkormányzati ház. Ha a szakemberek úgy ítélik meg, lebontják és újat építenek.

A házat körbekerítették, mert ezen a járdaszakaszon nem biztonságos a gyalogos közlekedés. A hétvégén még kipakolhatnak a bérlők, aztán kezdődhet a tetőszerkezet bontása.
VideóGaléria

{gallery}http://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157640351974403/{/gallery}