Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Apad a Rába Körmendnél

Hosszabban elnyúló tetőzés után erőteljes apadásnak indult a Rába vízszintje Körmendnél  - tájékoztatta az MTI-t a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.
Gaál Róbert közlése szerint az árvízvédelmi fokozatot már kedden este visszaminősítették másodfokra, a reggeli órákra pedig már mintegy 60 centiméternyit apadt a 443 centiméteres tetőzéshez képest, kedden délelőtt 10 órakor pedig már csak 359 centimétert mértek, így a készültséget elsőfokúra mérsékelték.
    
A vízügyi igazgatóság szakemberei szerint a Csörnöc völgyében lévő víz szintje is erősen apad, számításaik szerint szerda 15 óra körül már csak 300 centiméteres vízszint várható a térségben.
    
A Rábán levonuló árhullám elhúzódó tetőzését a szerda délutáni órákra Rum és Kám térségében várják 150-160 centiméteres vízszint mellett, Sárvár térségét pedig várhatóan az esti órákra éri majd el, ahol intenzív vízállás növekedés várható 250-270 centiméter közötti tetőzéssel.
    
Gaál Róbert szerint a Gyöngyös, Répce, Pinka vízfolyások teljes szakaszán apadás figyelhető meg, szavai szerint a vízügyi igazgatóság gátőrei és műszaki szakemberei a helyszíneken továbbra is éjjel-nappal folyamatosan védekeznek, fokozott járőr- és figyelőszolgálatot tartanak.
    
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjének szerda déli tájékoztatása szerint továbbra sem lehet közlekedni Vasegerszeg és Nagygeresd közötti mellékút mintegy 1,4 kilométeres szakaszán, valamint változatlanul teljes útzár van érvényben Molnaszecsőd és Döröske között, a  Pinkamindszent és az országhatár közötti útszakaszt viszont a reggeli órákban már megnyitották. Hozzáfűzte: a részleges korlátozások száma csökkent, így már csak Apátistvánfalva és Kétvölgy, Nádasd és Halogy, valamint Csörötnek és Vasszentmihály települések között van érvényben útszűkület.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb