Nyomtatás

Viharos hétvége

2014-05-05, 18:11
   |   Kategória: Sziréna
Rengeteg munkát adott az erős, olykor viharos erejű szél a hétvégén Vas megye tűzoltóinak. Jellemzően fákat döntött ki és tetőket bontott meg a szél, több mint hatvanszor vonultak a lánglovagok. A legtöbb eset Szombathelyen és Kőszegen volt. Személyi sérülés nem történt.
Letépte a viharos szél a keresztet a szombathelyi ferences rendi Szent Erzsébet templom tetejéről. A kereszt a járdára zuhant, de nem sérült meg senki. Ezzel az esettel együtt több mint hatvanszor riasztották a tűzoltókat szél okozta károk miatt a hétvégén.

„Szombaton kilenc esetben vonultak kidőlt fákhoz, letört faágakhoz, autókra, illetve villanyvezetékekre dőlt fákhoz, illetve megbontott tetőkhöz a megye tűzoltó egységei, vasárnap pedig tovább fokozódott a szél ereje és ötvenöt esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására.” -tudtuk meg Balogh Nikolettától, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Vasárnap 80 kilométer per órás széllökést is mértek a műszerek a szombathelyi meteorológiai állomáson -mondta el érdeklődésünkre Pétervári Tibor észlelő.  A megye minden pontját érintette a szélvihar, a legtöbb kárt Szombathelyen és Kőszegen okozta. Az előrejelzések szerint a hidegfronttal érkezett erős szél a hét közepére tovább csitul.

Videó