Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A szabadtéri tüzek ellen

Vas megyében június végéig 53 esetben vonultak szabadtéri tűzhöz a tűzoltók. Ez a szám duplája a tavalyinak, jóval kevesebb viszont a 2012-es adatnál, amikor az év első felében 196 szabadtéren keletkezett tűzhöz riasztották a lánglovagokat.
A nyári szárazság mindig fokozott veszélyt jelent. A szabadtéri tüzek kialakulásáért a legtöbb esetben az emberi hanyagság, gondatlanság felelős. Nemcsak szándékos égetéssel idézhetünk elő tüzet, hanem egy apró figyelmetlenség is tragédiához vezethet. Egy rossz helyen eldobott gyufa, egy el nem oltott cigarettacsikk rengeteg kárt okozhat a természetben, de hasonlóan veszélyes lehet az is, ha a hulladékokat nem a kijelölt helyre dobjuk el. Egy elhajított, napon hagyott üveg is tűz kialakulásához vezethet, egy hajtógázas festékes, spray-s palack pedig fel is robbanhat a nyári hőségben! Emiatt erdő- és tarlótüzek alakulhatnak ki több hektár területen, és okozhatnak maradandó károkat az anyagi javakban és a természeti értékekben.

A tavaszi-nyári időszakban a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik a szabadtéri égetésekkel kapcsolatos szabályok betartását. Amennyiben a tűzvédelmi előírások megszegése tüzet, illetve robbanásveszélyt idéz elő, a tűzvédelmi bírság kiszabása kötelező. Összege százezer forinttól hárommillió forintig terjedhet. A Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az égetéssel kapcsolatban a jogszabályi előírásokat minden esetben tartsák be, folyamatosan figyeljék, van-e érvényben az adott területen tűzgyújtási tilalom, és felelősségteljesen, kellő gondossággal járjanak el. Égő terméket a természetben eldobni, és tüzet felügyelet nélkül hagyni tilos!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb