Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hat fős csoport járt betörni Szombathelyen

Bölcsődéket, óvodákat, iskolákat fosztogattak, volt ahova többször is visszamentek játékokért, amelyeket aztán eladtak. A Szombathelyi Rendőrkapitányság sajtótájékoztatón ismertette a sikeresen felderített ügy részleteit.
,,A helyek: óvodák, bölcsődék, de dohánybolt sérelmére is követtek el bűncselekményeket. Rongálást is elkövettek, vittek el kerékpárokat, betörtek iskolába és sportboltba is." - mondta a sajtótájékoztatón Gulyás Ferenc, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetője.

Szombathely rendőrkapitánya a 12, valamint 14-15 éves gyerekekből és fiatalokból álló baráti társaság bűnlajstromát sorolta. A 6 fős banda tavaly októbertől idén augusztusig dohányboltokba, 7 szombathelyi bölcsődébe, óvodába, iskolába tört be. A rendőrség felvételein az látszik, hogy egyikük az intézmények udvari tárolóhelyiségeit mutatja, többek között ezeket törték fel.
,,Egyfajta bátorságpróba volt. Folyamatosan beszélgettek arról, hogy mit lehetne megcsinálni lebukás nélkül, egy kis zsebpénzt is kerítenek." - tette hozzá a kapitányságvezető.

A lopott tárgyak egy részét eladták. Egy sportboltba is betörtek, az itt szerzett márkás felszerelést maguk használták. A csapat tagjai a játszótéren játszottak egy lopott labdával, ezt ismerte fel az egyik intézmény dolgozója – így bukott le a tolvaj társaság.
,,Amiket loptak, azokat bizonyos helyeken tárolták. Oda azokért mentek, ha vevőnek kellett, vagy csak használni akarták. Ezután visszatették oda a kis dolgaikat." - tájékoztatott Balogh Gábor, bűnügyi osztályvezető.

Jellemzően a Derkovits városrészen és az Oladi lakótelepen törtek be, a kerékpárokat is gyűjtötték. Az ellopott tárgyak felét megtalálta a rendőrség. A tulajdonosok jelentkezését is várják. A lopási kár meghaladja az egy millió forintot, a rongálással is közel ennyi veszteséget okoztak a fiatalok. Az üzletszerűen elkövetett lopás 2 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb