Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rabok dolgoztak a gáton

Szombathelyi rabok dolgoznak a körmendi gáton. Az árvízi védekezésben évek óta részt vesznek a fogvatartottak, most az utómunkálatokban működik együtt a büntetés-végrehajtás a katasztrófavédelemmel és a vízügyi igazgatósággal.
Szeptember 14-én tetőzött a Rába Körmendnél. Több száz katasztrófavédő, rendészeti iskolás és önkéntes rakta a homokzsákokat. Ezen a 700 méteres szakaszon nyúlgátat építettek, hogy megvédjék a környező ingatlanokat az ártól.

A homokzsákokra itt a parton most már nincs szükség. A sok esőtől átázott homokot és a zsákokat is ki kell szárítani, hogy szükség esetén újra felhasználhatók legyenek. Ezt a munkát most – felügyelet mellett - a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottai végzik.

,,Kapcsolódik a büntetés-végrehajtás fontos feladatához, a reintegrációhoz. Itt valóban társadalmilag hasznos munkát végeznek a fogvatartottak, ez vitathatatlan. Ez a környék lakosságának a segítését jelenti mind a védekezés, mind pedig az utómunkálatok tekintetében" - fogalmazott Tóth Tamás, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka.

A rabok önként jelentkeztek a feladatra. Kaltenecker András néhány hónap múlva szabadul. A börtönben töltött több mint négy év alatt elvégezte az általános iskolát és a hulladékfeldolgozó OKJ-s képzést is. Azt mondja, ha itt kint dolgozik, hasznosnak érzi magát, és gyorsabban telik az idő is.

,,Ez egy jó dolog. Rosszat csináltam, most meg azért segíthetek az embereknek" - mondta Kaltenecker András.

A szombathelyi börtön fogvatartottai több helyen végeznek úgynevezett jóvátételi munkát. A város parkjait takarították, most a Perint patak partját és a vízelvezető árkokat tisztítják. Tóth Tamás ezredes elmondta, kapacitásuk van bőven. Minden helyszínre annyi fogvatartottat vezényelnek, amennyire szükség van. A Rába körmendi szakaszán 15 fogvatartott gyűjtötte össze a homokzsákokat.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb