Nyomtatás

Robbanás történt a 11-es Huszár úti laktanyában

2014-11-10, 14:09
   |   Kategória: Sziréna
Legalábbis a nagy erőket megmozgató honvédelmi és polgári védelmi együttműködési gyakorlaton. Épületek kiürítése, romkutatás, óvóhelyek létesítése, elsősegélynyújtás, tűzoltás és sugármentesítés is volt a feladatok között. Közel 130-an vettek részt a gyakorlatban.
Az elképzelt katasztrófahelyzetben a robbanás miatt szinte teljesen leomlott házban emberek rekedtek a romok alatt. Mivel a feljárók is megközelíthetetlenné váltak, a mentőcsoport alpin technikával kezdte meg a sérültek keresését. A detonáció miatt egy közelben parkoló gépkocsi is kigyulladt. Míg a tűzoltók a lángokkal küzdöttek, a mentőszolgálat elsősegélyt, a Borostyánkő Mentőcsoport egészségügyi egysége lelkisegélyt nyújtott a sérülteknek. A honvédelmi és polgári védelmi együttműködési gyakorlat során a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társ- és rendvédelmi szervekkel közösen vett részt a munkában. „Minden egyes beavatkozás során fontos, hogy együtt tudjanak dolgozni, a megfelelő fogásokat eltudják sajátítani, ismerjék egymás eszközeiket, és hatékonyan be tudjanak avatkozni egy esetleges esemény során”- hangsúlyozta Lakatár Gábor, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Most is, akárcsak a valóságban, összehangolt és gyors munkát követelt a veszély elhárítása. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a folyamatos készenlét és a gyakorlás fontosságát hangsúlyozta. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság a speciális helyzetekre való felkészülés jegyében november végén a büntetés-végrehajtási intézettel közösen tart majd gyakorlatot.
VideóGaléria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157646857897634/{/gallery}