Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mérsékelték a riasztást

Országszerte csapadékmentes az idő, de a Dunántúlon még télies útviszonyokra számíthatnak az autósok. Tizenegy esethez riasztották a megye tűzoltó egységeit vasárnap a havazás és erős szél miatt, reggelre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokúra mérsékelte a hófúvás veszélye miatt kiadott riasztást.
Havasak, latyakosak az utak

A magyar közút tájékoztatása szerint a Dunántúlon téliesek az útviszonyok, Vas, Zala, és Veszprém megyében, Somogy megye nyugati területén, Tolna és Baranya megye nagy részén, valamint a Dél-Alföldön a főutak havasak, latyakosak, hókásásak, helyenként vizesek, nedvesek. Mosonmagyaróvár és Zalaegerszeg közelében előfordulnak hóbordás szakaszok. A mellékutak havasak, hókásásak, csúszósak, a Bakonyban jegesek, síkosak. A Duna vonalától keletre eső területeken száraz a fő és mellékutak burkolata. Az autópályák nedvesek, vagy szárazak, de az M7-es és M70-es Zala megyei szakaszán előfordulnak még hókásás, latyakos szakaszok.

Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, -5 -7 C fok körüli. A látási viszonyok kielégítőek, de ahol a szél fújja a havat, ott lecsökkent a látótávolság. A Dunántúlon, a középső országrészben és a Tiszántúlon  sokfelé közepes erősségű a szél, Veszprém, Keszthely és Zalaegerszeg környékén, Békés megyében, valamint Hajdúszoboszló térségében erős szél fúj.

Sok balesetet okozott a havazás

Vasárnap 11 esetben érkezett bejelentés a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére a havazással és hófúvással kapcsolatosan, főként Kőszeg térségéből. Tíz esetben árokba csúszott személygépjárművek, illetve egy hótoló műszaki mentéséhez, kivontatásához riasztották a tűzoltókat, egy alkalommal kidőlt fát távolítottak el az úttestről. A beavatkozások során senki nem sérült meg. Éjszaka a rendőrség több mellékútvonalon korlátozta a tehergépjárművek forgalmát, a korlátozás ma reggelre feloldásra került.

Hajnalban megszűnt a havazás a megye területén és a szél is veszített erejéből, az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokúra mérsékelte a hófúvás miatt kiadott riasztást. A legfrissebb előrejelzések szerint számottevő, nagy kiterjedési havazás ma már sehol sem várható. Futó hózáporokra azonban főként a Dunántúl nyugati felén számítani lehet, melyeket esetleg dörgés-villámlás kísérhet.

Az Útinform tájékoztatása szerint Vas megye fő- és mellékútjai latyakosak, hókásásak, havasak. A látótávolság az ország nagy részén kielégítő, viszont szél által felkavart hó miatt közepes, 100-300 m közötti a látótávolság Sárvár térségében. Lezárt útszakasz nincs a megye területén.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is arra kéri az útnak indulókat, hogy készítsenek az autóba meleg takarót, ivóvizet, elemlámpát, feltöltött mobiltelefont, és folyamatosan tájékozódjanak az utak állapotáról, illetve az időjárási helyzetről!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb