Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Biztonságos Vas megye

Megtartotta 2014-es évértékelő parancsnoki értekezletét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eseményen kiderült, hogy az ország legbiztonságosabb megyéje Vas lett.
Az ünnepélyes állománygyűlésen Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes, és Tiborcz János Vas megyei rendőrfőkapitány is értékelte a tavalyi munkát, sőt számadatokkal is alátámasztották az eredményeket. A vasi főrendőr hangsúlyozta, az elvégzett munka egyik ékes bizonyítéka, hogy az ismertté vált bűncselekmények száma 3,9 százalékkal csökkent a megyében, és az országban ismertté vált bűncselekmények mindössze 1,9 százaléka történt a főkapitányság illetékességi területén. Így ismételten Vas megye volt az ország legbiztonságosabb térsége.

A közbiztonság fenntartása és a közterületen elkövetett bűncselekmények számában történt 23,1 százalékos csökkenés kizárólag összefogással, együttműködéssel valósulhatott meg. Tavaly a megye 216 települése közül tizenegy helyen egyáltalán nem történt bűncselekmény. A települések 66,2 százalékán pedig nem érte el a tizet a regisztrált bűncselekmények száma, és mindössze tizenhárom település volt, ahol meghaladta a negyvenet. A számadatok alakulásában a megelőző tevékenység szerepe is óriási. A megyei kezdeményezésű „Ki mit tud?” tehetségkutató például az óvodás korosztálytól kezdve egészen a középiskolásokig szólítja meg az érintetteket, és hívja fel a figyelmüket a korosztályukat leginkább érintő veszélyekre. A tavalyi évben mintegy négyezer vasi középiskolás diák részesült kábítószer-prevenciós oktatásban.

2013-hoz viszonyítva emelkedett ugyan a közlekedési balesetek száma, azonban jelentős növekedés csak a könnyű sérüléssel járt közlekedési balesetek esetében következett be. Halálos kimenetelű közlekedési baleset pedig eggyel kevesebb volt tavaly, mint 2013-ban.

Pozitívum az is, hogy az ittasan közlekedési balesetet okozók számában csökkenés tapasztalható. Éppen ezért a közterületi szolgálatot ellátó állomány a jövőben is nagy gondot fordít az így közlekedők kiszűrésére.

Az illegális migráció emelkedése az elmúlt időszakhoz viszonyítva jelentős emelkedést mutat. Az elfogások esetszáma tavaly a négyszeresére nőtt tavaly előtthöz képest. Az egyre fokozódó migrációs nyomásra tekintettel az eddigieknél még koncentráltabb ellenőrzés valósult meg a határsértők a minél nagyobb arányú kiszűrés érdekében. A közös járőrszolgálatok során a főkapitányság munkatársain kívül az osztrák rendőri szervek is részt vállalnak az illegális migráció visszaszorításában.

Továbbra is példa értékű volt az összefogás és az információcsere a polgárőrökkel, az önkormányzatokkal, a katasztrófavédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az ügyészség, valamint a vadászkamara munkatársaival, az egyházakkal és az iskolákkal.

Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes és Tiborcz János, Vas megyei rendőrfőkapitány elismeréseket adott át Szalay Szabolcs, Cvitkovics Lajos és Hegyi Gábor törzsőrmestereknek a rendészeti szakterületen nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb