Nyomtatás

Bűnmegelőzés és közösségépítés

2015-03-01, 13:26
   |   Kategória: Sziréna
Sportos napot tartottak február 24-én a Nagy Lajos Gimnáziumban. A rendezvény bűnmegelőzési célokat is szolgált, de kiemelt szerepet kapott a mozgás megszerettetése és a közösség erősítése is.
“Van más út” címmel kortársaktiváló programot indított a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A program olyan középiskolásokat céloz meg, akik önkéntes tevékenységet vállalnak kortársaik segítése érdekében. A program szervezőinek szándéka szerint ezáltal létrejön egy olyan hálózat, amely hozzájárulhat a bűnözővé és az áldozattá válás elkerüléséhez.

Bíró Barnabás alezredes, a bűnmegelőzési alosztály vezetője elmondta:a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak kiemelt célja elérni, hogy a fiatalok minél inkább elkerüljék azokat a veszélyeztető helyzeteket, amelyek során bűncselekményeket követhetnek el, vagy esetleg bűncselekmények áldozataivá válhatnak.

A “Van más út” program részeként kortárssegítőknek és az általuk mozgósított fiataloknak szervezték meg a Sportos nap elnevezésű eseményt, ahol a főszerep a mozgásé és a közösségé volt. Bár a  projekt átfogó célja a bűnmegelőzés erősítése, ezen a rendezvényen különös hangsúlyt kapott még a közösségfejlesztés és a mozgás megszerettetése is. A résztvevők trénerek segítésével kardioedzésen, aerobikon vehettek részt, de erősítő mozgásformákat is elsajátíthattak.

A rendezők szándéka szerint a programban részt vevő fiatalok a megismert különféle edzéstechnikákat kortársaik körében is népszerűsíthetik, kiváló alternatívát mutatva a szabadidő tartalmas eltöltésére.

Videó