Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megtartották a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjét

Tizennégy csapat, a múlt heti kirendeltségi fordulók legjobbjai vettek részt a több állomásos megmérettetésen. A középiskolák között a kőszegi Jurisics Gimnázium, az általános iskolai kategóriában a sorkifaludi általános iskola csapata nyert, így ők képviselhetik Vas megyét az országos döntőn.
Árvízi mentési munkák megszervezése, befogadóhely építése, sérült kimentése szennyezett területről vegyvédelmi felszerelésben. Többek között ezeket kellett teljesíteniük a diákoknak a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjében, amelynek célja a veszélyhelyezetben alkalmazható mentési és védekezési módszerek elsajátítása.
A csapatok sokat készültek a megmérettetésre, minden feladatot külön-külön gyakoroltak. Múlt héten a kirendeltségi versenyeken mindannyian jól szerepeltek, és a megyei döntőn is bizonyítani akartak. "Az iskolában elég sokat készültünk erre, itt egy kicsit az ember izgul. Nehéz volt, de jól éreztem magam" - mondta Szibler Dávid, a sorkifaludi Gárdonyi Géza Általános Iskola diákja.

A feladatokat úgy állították össze, hogy a felkészülés során a diákok hasznos ismereteket szerezzenek a veszélyhelyzetek kezelésével kapcsolatban. Megtanulják, hogyan kell másokon és önmagukon segíteni. "Tapasztalatot nyernek itt a többiektől, akár a körmendi, szombathelyi tűzoltóktól, elsősegélynyújtás is volt, ezt az életben is tudják hasznosítani" - fogalmazott Horváth Imre, a körmendi Rázsó Imre Szakközépiskola tanára.

A legjobbak hétvégén a budapesti országos döntőn képviselhetik Vas megyét.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb