Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Életet mentett

Polgármesteri köszönetben részesült az a rendőr főtörzszászlós, aki horgászverseny közben mentette meg egy társa életét. A “Segítés városa” elnevezésű programban tavaly vettek rész a rendőrség dolgozói.
A “Segítés városa” elnevezésű program Puskás Tivadar polgármester kezdeményezésére 2012 óta működik Szombathelyen. Cél, hogy legalább 30 ezren megtanuljanak újraéleszteni. “Ennek a programnak a keretében azt mondottuk, hogy minél több ember, de mondjuk Szombathely lakosságának egyharmadát megtanítjuk az alapvető újraélesztési tudásra. Na most ennek keretében, a könnyen elérhetőket, diákokat, a fegyveres testületek tagjait, szervezett dolgozókat igyekeztünk és igyekszünk továbbra is kiképezni az újraélesztés alapvető mozzanatainak tudására” - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

Az újraélesztés technikáját tavaly, a rendőrség dolgozói is felelevenítették. A tanultakat pedig egy nem várt alkalomnál használni is kellett. “Egy IPA és egy határőr SC horgászversenyén vettünk részt,  és eközben az egyik nyugdíjas kollégánk rosszul lett. Keringés megállása volt, innentől kezdve, újraélesztettük, hála istennek sikerült. A mentők elszállították, a mai nappal dolgozik, teljesen felépült” - mesélte Szabó Zoltán rendőr főtörzszászlós, szolgálatparancsnok.

Az életmentésért a polgármester is köszönetet mondott a rendőr főtörzszászlósnak.Szerinte ezek a pozitív visszajelzések azt igazolják, hogy a reanimációs programot folytatni kell.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb