Nyomtatás

Az ország legaktívabb tűzoltó-parancsnoksága

2015-05-23, 11:27
   |   Kategória: Sziréna
Megszülettek a szerdai Kihívás Napja eredményei, melynek alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot kiáltotta ki az idei év legaktívabb tűzoltó-parancsnokságának.
Az idei évben első alkalommal volt lehetőség arra, hogy tűzoltó-parancsnokságok csatlakozhassanak a Magyarországot 1991-ben meghonosodott Kihívás Napja sportrendezvényhez, és versenybe szálljanak a legsportosabb, „Legaktívabb tűzoltó-parancsnokság” címért.

Az ország minden tájáról jelentkeztek a vállalkozó kedvű tűzoltók, összesen tizennégy parancsnokság vállalta, hogy egy egész napon át különböző sportfoglalkozásokat tartva csatlakozik a versenyhez.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság aznapi készenléti állománya május 20-án, szerdán éjféltől este kilencig folyamatosan sportolt, – a teljesség igénye nélkül – focizott, röplabdázott, futott, táncolt, tollasozott, tűzoltóautót húzott, farönköt hasogatott, kettlebell-lel súlyzózott, tornászott, dartsozott, hullahoppozott, dekázott és karatézott. Emellett természetesen ellátta az aznapi szolgálatot, volt, hogy riasztáshoz vonult az állomány egy része.

A Magyar Szabadidősport Szövetség Kihívás Napja Szervezőbizottsága a hozzájuk beérkezett fotók, információk alapján összesítette az eredményeket, melynek alapján a szombathelyit nyilvánították a 2015-ös Kihívás Napja legaktívabb tűzoltó-parancsnokságának.