Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tűzvédelmi szabályzat: ismertetni kell a lakókkal

Új tűzvédelmi szabályzatot kell kidolgozni március 31-éig a középmagas épületekre, és a tartalmát meg kell ismertetni a lakókkal is.
Korábban is kötelező volt a többlakásos épületekben kifüggeszteni a tűzvédelmi szabályzatot, ám a tavalyi jogszabályi változtatásból ez kimaradt. A joghézagot egy idén januári módosítás szüntette meg, amely ismét előírja a szabályzat megismertetését a lakókkal. Az a cél, hogy tűzvédelem szempontjából rendben legyenek az épületek. A legfontosabb tudnivalóról Görömbölyi Róbert tűzoltó őrnagy, hatósági osztályvezető játékoztatott. Elmondta, hogy a tűzvédelmi törvény módosításába is bekerült, valamint a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló jogszabályban is szerepel, hogy három szintnél magasabb lakóépületnél, és tíznél több lakást magában foglaló lakóépületnél ezeket a tűzvédelmi használati szabályokat ki kell függeszteni, és meg kell ismertetni a lakókkal.
Korábban az volt az általános, hogy a lépcsőházakra nagyjából egységes szabályzat készült, most azonban minden házra egyedileg kell átdolgozni, hiszen mindenhol mások például a menekülési útvonalak vagy a tárolóhelyiségek és tűzcsapok elhelyezkedése. A társasházak kezelőjének március 31-éig kell kidolgoznia az új szabályzatot, és megismertetni azt a lakókkal. „Minden lakónak kis füzet, könyv formájában át kell adni, át kell velük vetetni, és tájékoztatni kell a tulajdonosokat, amit a menetrend szerinti közgyűléseken, tagértekezleteken meg fogunk tenni” - mondta Beliznay Pálné, a Bem Lakásszövetkezet elnöke.
A Bem Lakásszövetkezet idén végezteti el a tízemeletes épületek központi szellőzőjének tisztítását, ami háromévente kötelező. Ez a tűzveszély megelőzése szempontjából fontos, hiszen az elzsírosodott szellőzőjáratban könnyedén terjedhetnek a lángok. A tervek szerint az épületekkel egy idős, több mint harmincéves szellőzőmotorokat is lecserélik.

Videó

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb