Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Veszélyes anyagot szállító teherautó ütközött vonattal

Vasúti balesetet szimulált szerda délelőtti közös gyakorlatán a szombathelyi hivatásos tűzoltó parancsnokság és a GySEV. A feltételezés szerint veszélyes anyagot szállító teherautó ütközik vonattal. A szerelvényen utasok rekednek, a mozodonyvezető megsérül.
Vasúti balesethez riasztották a tűzoltó egységeket a GySEV konténerpályaudvarára. Teherautó hajtott a sínekre, és ütközött egy szerelvénnyel. A mozdony kigyulladt. Ez volt a szerdai gyakorlat alaphelyzete. A szombathelyi tűzoltóság és a vasúttársaság idén negyedik alkalommal szervezett közös szimulációt. Ezek az alkalmak kiemelt fontosságúak, hiszen az egységek ilyenkor gyakorolhatják be azoknak a speciális veszélyhelyzeteknek az elhárítását, amelyek a városkörnyéki vasútvonalakon adódhatnak. "Itt Szombathelyen és környékén rendkívül összetett a vasútvonal, a közlekedés és szállítás sokoldalú. Felkészülünk az ebből adódó veszélyhelyzetekre, akár személymentésre, akár veszélyes áruval kapcsolatos események felszámolására" - fogalmazott Lakatár Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségvezetője.

A tűzoltók kimentették a fülkében rekedt sérült mozdonyvezetőt, majd biztonságos helyre terelték a személyvagonban utazó diákokat. A gyakorlatba a Savaria-iskola 29 rendészeti szakos tanulóját vonták be közreműködőként. A teherautó veszélyes anyagot szállított, így alaposan át kellett vizsgálni a rekterét. A hordók szerencsére nem sérültek meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A szimulációt sikeresnek minősítette a gyakorlat vezetője.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb