Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az autó nem biztonságos tárolóeszköz

Az adventi időszakban jelentősen megnő a forgalom a bevásárlóközpontok környékén és a szabadtéri vásárokban. A rendőrség a vagyonvédelmi szabályok betartására, értékeink megőrzésének fontosságára hívja fel a figyelmet, hogy az ünnepi készülődés ne bosszankodással teljen.
Az autó nem biztonságos tárolóeszköz - erre figyelmeztet a szórólap, amelyet a polgárőrség tagjai osztanak a bevásárlóközpontok parkolójában. Az ünnepi forgatagban sem szabad megfeledkezni a vagyonvédelem alapvető szabályairól, például, hogy ne hagyjunk semmilyen értéket látható helyen a gépkocsik utasterében. A zseblopások megelőzése érdekében tömegben a pénztárcára, mobiltelefonra fokozottan kell figyelni. "Az okmányokat, lakás- és autókulcsot, bankkártyákat, telefonunkat a ruházatunk és táskánk belső, védett zsebében helyezzük el, már akkor, ha otthon elindulunk. Olyan helyre tegyünk, ami nem észervehető, és a lehető legbiztonságosabb. Vásárlásnál ne tegyük a táskánkat a bevásárlókocsiba" - hangsúlyozta Némethné Zsigó Zita - r.alezredes, a VMRFK alosztályvezetője.

A rendőrök közösen járőröznek a polgárőrség tagjaival a forgalmas helyeken, például késő délután és hétvégén a Fő téri adventi vásárban, valamint a városszéli bevásárlóközpontok környékén. A köztereken odafigyelnek a hajléktalanokra és az idősekre is, ha kell, mentőt hívnak. "Legfontosabb a közlekedésbiztonság, ilyenkor sok autós türelmetlen, torlódások vannak, rengetegen jönnek bevásárolni, ne legyen baleset. Igyekszünk figyelni a zsebesekre, hogy az embereknek a felkészülés, az adventi időszak ne mérgelődéssel teljen" - mondta Kiss Viktória, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja.

Az advent heteiben a rendőrség bűnmegelőzési információs pontokat működtet a megyében. Szombathelyen december 12-től 16-ig 15 és 18 óra között a Family Centerben várják az érdeklődőket személyes vagyonvédelmi tanácsokkal.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb