Nyomtatás

Vámosok a vásárban

2016-12-16, 10:40
   |   Kategória: Sziréna
December elsejétől a hónap végéig fokozottan ellenőrzi a kereskedőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A tapasztalat szerint a piacokon, vásárcsarnokokban és a karácsonyi vásárokban az árusok jelentős része nem ad nyugtát a vevőknek.
December 1-től fokozottan ellenőrzik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egyenruhában és civilben egyaránt a különböző vásárok és piacok árusait. A gyártástól a szállításon át egészen az eladásig követik nyomon az áru útját. "Akollégák a nyugtaadást mindenképpen ellenőrzik. A tapasztalatok azt mutatják, gondolok itt a nyári ellenőrzésre, hogy ált. 10-ből 3 esetben nem kaptak nyugtát a kollégák. De a nyugtaadás mellett ellenőrzik a foglalkoztatás jogszerűségét és nem utolsósorban az áruk eredetét is" - mondta
Karácsony előtt jelentősen megnő az alkalmi árusok száma, ezért a feketefoglalkoztatásra és a nyugtaadási kötelezettségre, valamint az áru eredetére is fokozottan figyelnek.

A vizsgálat kiterjed az étel-, ital, valamint a fenyőfaárusokra is. A NAV megyei szóvivője elmondta, volt olyan ellenőrzés sorozat, amikor az esetek közel felénél tapasztaltak valamilyen hiányosságot. A fokozott ellenőrzés december végéig tart.