Nyomtatás

Rekordösszegű támogatást hoztak el a vasi önkéntes tűzoltó egyesületek

2016-12-22, 11:19
   |   Kategória: Sziréna
Az összesen 51 millió forintot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt pályázaton nyerték el.
Az új eszközpark egyik leghasznosabb eleme ez az elektromos szivattyú, amely a hirtelen kialakuló árvízi helyzetben használható. Mivel a megyére  jellemző a gyorsan lezúduló jelentős csapadékmennyiség, hatékonyabb lehet a kárelhárítás egy ilyen nagy teljesítményű eszközzel. “Pincékből, garázsokból, az épületek mélyebben fekvő részeiből tudjuk eltávolítani azt a zavaros, koszos vizet, ami a nagy mennyiségű csapadékok miatt kelletkezik az épületekben" - tette hozzá Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A megyéből hatvan tűzoltóegyesület pályázott sikeresen, összesen több mint ötvenmillió forintot nyertek el a védő- és technikai felszerelések megvásárlására, illetve működésre. “Az önkénteseket, ha jól használjuk, felkészítjük őket a bizonyos havaria helyzetekre, akkor úgy gondolom, hogy egy professzionális szintet tudnak képviselni a mentő-, tűzvédelemben" - hangsúlyozta Erdélyi Krisztián, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Az átadón Hende Csaba országgyűlési képviselő mondott köszönetet az önkéntesek tevékenységéért. “Készen álltok arra, hogy bármikor odaálljatok a baj, és a védelemre szorúló embertársaitok közé. Köszönöm, hölgyeim és uraim az eddigi munkát, és Vas megye népe, Szombathely városa és az egész környék nevében meghajtom fejemet a személyetek és a szolgálatotok előtt" - fogalmazott.

Hétfőn a Sárvári és Körmendi, kedden a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksághoz tartozó önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői vették át az eszközöket.