Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Nyugodt évet zártak a katasztrófavédők

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2016-ban nyugodt évet zárt. Így a napi munkavégzés mellett jutott idő a megelőzésre, az önkéntes szervezettel való foglalkozásra, a polgári védelmi és az iparbiztonsági szakterület terveinek a pontosítására.
Tavaly összesen 364 tűzeset  történt Vas megyében, több mint 700 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók és volt 380 téves riasztás is. „2016 évben a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén bekövetkezett események száma a tűzesetek száma csökkent, ez köszönhető a megelőzési tevékenységnek. Mintegy 90 százalékkal több hatósági ellenőrzést tartottunk a tűzesetek száma így 7 százalékkal csökkent 2015 évhez képest" - hangsúlyozta Seper András, a katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese.

A megye közútjain tavaly csaknem ezerötszáz ellenőrzést végeztek, azt vizsgálták, hogy a fuvarozók betartották-e a  veszélyes anyagok szállítására vonatkozó szabályokat. A nagy tranzitforgalom ellenére Vasban nem történt olyan baleset, amelyben veszélyes anyagot szállító jármű lett volna érintett. A sikeres pályázatok eredményeként 2016-ban jelentősen bővült az önkéntes tűzoltóságok eszközparkja, idén pedig két újabb, hazai gyártású tűzoltófecskendő autóhoz jut az igazgatóság. „Az igazgatóság az elmúlt évben 2 milliárd 250 ezer forinttal gazdálkodott. Ennek jelentős része személyi juttatás volt. A dolgozóknak a fizetése, illetve ehhez kapcsolódik még a munkaadókat terhelő járulékok kérdése is. Ez jelentős összeg, a növekmény durván olyan 20 százalékvolt" - mondta Unger István, a katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese.

A szakmai munka mellett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különféle rendezvényeket is szervezett. Ilyen volt a II. megyei tűzoltó találkozó, amely félezer tűzoltót mozgósított, és megmutatta, hogyan tudnak együtt dolgozni a hivatásos, az intézményi és az önkéntes tűzoltó egységek.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb