Nyomtatás

Bognár Balázs tűzoltó ezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetője

2017-02-16, 16:25
   |   Kategória: Sziréna
Elődjét, Erdélyi Krisztiánt január elsejei hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatóhelyettesévé nevezték ki, ezért vált szükségessé a váltás. Az új vezetőt ünnepi állománygyűlésen mutatták be a Megyházán.
A társszervek és együttműködő szervezetek vezetőinek jelenlétében, ünnepi állománygyűlésen mutatkozott be a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetője. Bognár Balázs tűzoltó ezredes 15 éve dolgozik a védelmi igazgatásban. Az utóbbi hat esztendőben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon végzett vezetői munkát, részt vett a dunai és a kerkai árvízi védekezésben, valamint a vörösiszap-katasztrófa elhárításában. Vas megyét is jól ismeri, hiszen családi gyökerei ide kötik. "A megyében elsősorban a prevenció, a lakosság irányába történő szolgálatkész pontos hatósági munkán lesz a hangsúly, és számos olyan fejlesztést is szeretnék kivitelezni, amely a tűzoltást, műszaki mentést, az egységeink gyorsreagálási képességét fokozza majd a jövőben" - mondta Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Bognár Balázs Góra Zoltán főigazgatótól vette át kinevezését, majd a leköszönő igazgató ünnepélyesen átnyújtotta utódának a csapatzászlót. Erdélyi Krisztián szinte napra pontosan két évig állt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén. Vezetőként legnagyobb sikerének az önkéntesek és a hivatások közötti kapcsolat erősítését tartja. Ennek része volt a megyei tűzoltótalálkozó elindítása, valamint a mentőcsoportok minősítő gyakorlatsorozata is. "Hálistennek két év alatt elkerülték Vas megyét az árvizek és katasztrófahelyzetek, de mindig szem előtt tartottam az ezekre való felkészülést, ami kiemelt cél volt. Épp ezért az önkéntesekben lévő potenciált tovább fokoztuk" - fogalmazott Erdélyi Krisztián, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatóhelyettese.

Egy jól működő, stabil alapokon nyugvó igazgatóságot vehet át az új vezető, mondta el Góra Zoltán. Hozzátette: Vas megyében elsősorban természeti veszélyforrásokkal kell számolni. "Én úgy gondolom, hogy Vas megye állománya ezekre a veszélyeztető tényezőkre felkészült. Nagyon jó szakembergárda található Vas megyében mind elméleti, mind gyakorlati tapasztalatuk kielégítő" - mondta Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Az állománygyűlésen Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke bizalmat és együttműködést ajánlott az új vezetőnek. Bognár Balázs február 16-i hatállyal vette át az igazgatói feladatokat.