Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Rendőrségi évértékelő

Vas megye 23 településén egyáltalán nem történt bűncselekmény az elmúlt évben. 100 ezer lakosra vetítve pedig országosan itt a legcsekélyebb a bűnügyi fertőzöttség. Átlagosan közel 18 %-kal kevesebb regisztrált bűneset történt, nőtt viszont a személyi sérüléssel járó, és halálos balesetek száma. A 2016-os eredményekről ma sajtótájékoztatón számolt be Vas megye rendőrfőkapitánya.
A megyék bűnügyi fertőzöttségének országos 20-as listáján Vas a 19. helyen áll. A felderítés sikeressége pedig a megyék között a második legjobb. Ez a jó eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy itt törvénytisztelő emberek élnek, jó az együttműködés a rendvédelmi szervek és az önkormányzatok, valamint a civil szervezetek között, emellett jól működik a rendőri csapatmunka is – mondta el a tavalyi évet értékelő sajtótájékoztatóján a megye rendőrfőkapitánya. "Vas megye bűnügyi, közbiztonsági helyzete a hagyományoknak megfelelően alakult, sőt, egy kicsit talán jobban is, hiszen az országban ismertté vált cselekmények mindössze 1,6 %-a történt Vas megyében. A korábbi években ez az arány 1,9 % volt.Csökkent 18 %-kal a regisztrált bűncselekmények száma" - hangsúlyozta Tiborcz János, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Csökkent a kiemelt súlyú, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. A mutatókat kissé rontotta, hogy Kőszegen és Vasváron olyan csalássorozatokat göngyölítettek fel, amelyeknek országosan több száz sértettje van. 2016-ban nőtt a személyi sérüléssel járó, valamint halálos balesetek száma. Némileg kevesebb volt viszont az ittasan okozott baleset.

"Az e-útdíjjal kapcsolatos feladat elég komoly elvonást jelent, és elvonó hatást jelentett az is, hogy a szerb-magyar határon felállított kerítés őrzésében az összes többi megyével együtt Vas megye is nagyon komolyan kivette a részét" - hangzott el a tájékoztatón.
2015-ben a közel 400 ezer migráns 60 %-a Vas megyén keresztül hagyta el az országot, ez a nyomás a déli határzár megépítése után itt megszűnt. 2016-ban 10 embercsempészt és 134 migránst fogtak el a vasi rendőrök. A körmendi befogadó állomás májusi megnyitása sem okozott rendészeti problémát.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb