Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Még mindig a gyorshajtás a legfőbb oka a baleseteknek

Nyáron pedig a turizmus miatt megnövekedett forgalomban ez fokozott veszélyt jelent. A közlekedés biztonságának javítása érdekében a Vas megyei rendőrök rendszeresen végeznek sebesség ellenőrzéseket, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat.
Az M86-os gyorsforgalmi úton naponta több ezer személygépkocsi, és legalább ugyanennyi tehergépjármű halad. Az autók itt 110 km/órával, a kamionok pedig csak 70 km-es sebességgel haladhatnának. "Az elmúlt fél órában 9 gyorshajtóval szemben történt a jogsértés dokumentálása. Jelenleg is 2 gyorshajtóval szemben intézkednek a munkatársaim. Mind a 9 szabályszegő tehergépjármű vezető volt" - mondta Horváth Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

Egymás után két felüljáróról is mérik a rendőrök a sebességet. A tűréshatár miatt még nem szabnak ki közigazgatási bírságot, ezt használják ki a szabálytalankodó kamionosok. Ezúttal azonban a vasi rendőrök megállításos módszert alkalmaztak. A gyorshajtókat megkülönböztető jelzést használó motoros rendőr vezeti el a legközelebbi, biztonságos megállító helyre. "Kollégáim rendszeresen ellenőrzik a gyorsforgalmi utakat, ennek az a célja, hogy kiszűrjük a szabálytalankodókat. Kiemelt célunk a gyorshajtók ellenőrzése, illetve megállítása, illetve kiemelten figyelünk a szabálytalan előzésekre. Nagyon fontos, hogy a gyorsforgalmi utakon a közlekedési szabályokat betartsák a közlekedők, hiszen ha itt baleset történik, akkor annak sokkal súlyosabb a kimenetele, mint egy egyéb, alsóbbrendű útvonalon" - fogalmazott László Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A motoros rendőr és a megállítást végző kollégái is okostelefonokra kapják a traffipaxok által rögzített szabálysértést, így ezt hiába is tagadnák az elkövetők. A baleseti okok között első helyen szerepel a gyorshajtás, ezt követi az elsőbbségadási és kanyarodási szabályok megszegése. A sebességhatárok betartását rendszeresen ellenőrzi a rendőrség. A közlekedésrendészeti osztályvezető elmondta, Vas megye útjai biztonságosak. Kiemelte: idén eddig fele annyi halálos baleset történt mint az elmúlt év hasonló időszakában.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb