Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A cipőgyári tűzre emlékeztek

A Sabaria Cipőgyár kísérleti műhelyében harminc évvel ezelőtt keletkezett tűzre emlékeztek a Katonatörténeti kiállítás helyszínén. Az előadásokon  a tűzoltásban és a mentésben részt vevők idézték fel emlékeiket az 1987-es tűztől.
Több mint szát ember munkahelye lett a lángok martaléka 1987. július 17-én, amikor a Sabaria Cipőgyár kísérleti műhelyében tűz ütött ki. Ezt idézték fel hétfőn 16 Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendezvényén. A 30 évvel ezelőtti események pontos felidézésében a Katasztrófavédelmi Igazgatóság által őrzött eseménynapló is segítségére volt az előadóknak. "Ez egy kronológiai felsorolásban történő adatok rögzítése, ahol rádióforgalmazásban a beavatkozó egységek visszajelzéséből rögzített az egykori ügyeletes, és ebből tuljadonképpen percnyi pontossággal fel tudjuk idézni azt a teljes eseménysort, ami ott a cipőgyári tűzesetnél történt 1987-ben" - fogalmazott Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Czika László tudósítóként fényképeken örökítette meg a tűzesetet. "Itt tudtam emberi arcokat fényképezni. Olyan arcokat, akik önzetlenül mentették a közvagyont végül is, mert ugye egy állami cég volt, és mentették a saját munkahelyüket" - mondta a fényképész.

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság folytatja a megemlékező előadássorozatát: a későbbi tervek közt szerepel az 1984-es nagy mentési gyakorlat vagy az 1990-es oladi lakásrobbanás felidézése is
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb