Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egyre népszerűbb a rendőrség biciklimentő akciója

Az országos Bikesafe elnevezésű programhoz Vas megye is csatlakozott. A bűnmegelőzési szakemberek segítségével nem csak az új, és nagy értékű, hanem a jól megszokott, régi kerékpárokat is ingyenesen lehetett regisztrálni.
Regisztrált kerékpár – ilyen matrica figyelmezteti az esetleges tolvajokat arra, hogy ezt a biciklit már biztosan nem érdemes ellopni, hiszen egy országos adatbázisban szerepel a fényképe, a típusa, márkája, sőt a színe is. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai ezúttal a szombathelyi Tófürdő bejáratánál várták a kerékpár tulajdonosokat az ingyenes regisztrációra. "Ez egy ingyenes, jó lehetőség, teljesen jó. Volt rossz tapasztalatom. Egy éve lopták el a kerékpáromat, és most mindent meg kell tenni, hogy ez ne fordulhasson elő. Így jó esély van rá, hogy meglesz, ha esetleg elviszik" - mondta Jónás László.

A hétfő délelőtti rossz idő ellenére is néhány óra alatt több mint 50 kerékpárt regisztráltattak az országos adatbázisba tulajdonosaik. Volt aki több biciklit is hozott. "Elsősorban a lányom biciklije miatt jöttünk el, mert most vettük, vadonatúj bicikliről van szó, és a feleségem is elhozta a biciklijét, és akkor már én is jöttem, így mindkettőt regisztráltattuk. Így biztonságosabb talán. Reméljük. Már loptak el több biciklimet, úgyhogy reménykedem, hogy jobban után kereshető, vagy egyáltalán megelőzhető" - mesélte Birkus Imre.

Évente országosan több, mint tízezer kerékpárt lopnak el, de ha meg is találják ezeket a nyomozás során, ritkán kerülnek vissza a tulajdonoshoz. Nyilvántartás híján ugyanis nincs kinek visszaadni. Ezen segít a Bikesafe program. "Az egésznek a lényege, hogy a kerékpárjainkat egy olyan biztonságos adatbázisba tudjuk berakni, ahol a későbbiek során történik valami a kerékpárral, akkor könnyebben megtaláljuk, illetve könnyebben tudjuk azonosítani" - hangsúlyozta Varga Sándor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadója.

Gyakori tapasztalat, hogy akinek ellopják a kerékpárját, jobbára csak a színére emlékszik. Most amellett, hogy a bicikli minden adata bekerül az adatbázisba, egy kis kártyát is kap róla a tulajdonos emlékeztetőül. A bűnmegelőzési szakemberek legközelebb Joskar-Ola Napokon, majd a Savaria Karneválon várják ingyenes regisztrációval a gondos kerékpár tulajdonosokat. Az akció várhatóan ősszel is folytatódik.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb