Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A baleseti okok között első helyen áll a gyorshajtás

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság adatai szerint 7.104 személyi sérüléses baleset történt az idén a magyar utakon. Minden harmadiknak a gyorshajtás volt az oka. A sebesség túllépés visszaszorítása érdekében csatlakozott a magyar rendőrség is a Tispol elnevezésű európai közlekedésbiztonsági akcióhoz, amelynek keretében szerdától péntekig kiszűrték a gyorshajtókat.
Hatalmas a forgalom az M86-os szombathelyi bevezető szakaszán. Több ezer gépkocsi közlekedik itt naponta. A gyorsforgalmi úton a személygépkocsik 110 km/órával, a teherautók pedig 70 km-es sebességgel közlekedhetnek. Ezt - a traffipax szerint - többen is túllépik.

Több kamion is több mint 80 km/órával hajtott, őket a sebességmérő jelzése alapján a motoros rendőrök azonnal megállították. "Sajnos a baleseti okok között első helyen áll a gyorshajtás, annak ellenére, hogy Vas megyében az idei évben 7,5 %-kal kevesebb baleset következett be, mint tavaly" - hangsúlyozta Horváth Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője.

A gyorshajtók kiszűrése a legfőbb célja annak az európai közlekedésbiztonsági akciónak, amely augusztus 23-tól 25-ig, három napon át tartott kontinens szerte, így Vas megyében is. A legveszélyeztetettebb útszakaszokon mérték a sebességet a rendőrök. Emellett az embercsempészet, az illegális migráció, a kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés, valamint az ittas vezetők kiszűrésére is nagy hangsúlyt fektettek. Ennél a sofőrnél mindent rendben találtak. A férfi azt mondja, sokat van úton, és szerinte a gyorshajtás mellett az agresszivitás is egyre nagyobb probléma.

A megállított gyorshajtóknak a rendőrök egy speciális okostelefonon meg is mutatják a traffipaxok által rögzített szabálysértést, így ezt hiába is tagadnák az elkövetők. A sebességhatárok betartását rendszeresen ellenőrzi a rendőrség. Vas megyében az országos átlagot is meghaladóan csökkent a gyorshajtók száma.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb