Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kigyulladt egy tízemeletes lakóház a Váci Mihály utcában

Az épületet kiürítették, a tűzoltók a lángokat megfékezték, emberéletben nem esett kár, de még órákkal utána is füstszag uralkodott mindenütt.
A mennyezeti lámpák is elolvadtak abban a tűzben, amely a Váci Mihály utca egyik tízemeletes épületének szemétledobójában keletkezett. A lakók füstszagra ébredtek hajnali kettő körül: a tűzoltók ki is ürítették az épületet. “Hallottam, hogy nagy futkozás van, kiabálnak, hogy engedjék be őket, végül is kinyitottam az ajtót, és akkor mondták, hogy azonnal menjünk le. Felöltöztettem a gyerekeket gyorsan, tűzoltó felkapta a két gyereket, a tűzoltó nagyon precízen levitte őket, én meg mentem utánuk" - mesélte Borsos Szimonetta. “Valaki kiabált, hogy tűz van a házban, kinyitottuk az ajtót, hogy az ember tudjon menekülni, de olyan sűrű, fekete füst ömlött be a lakásba, hogy hát kimentünk az erkélyre" - mondta Joan Sándor.

Több mint száz embert kellett az épületből kimenekíteni az erős füst miatt. A lángok megfékezését követően jól látható, ahogy teljesen szétolvadtak a kukák az érintett helyiségben, de használhatatlanok az alagsori csövek, vezetékek is. Emiatt most nincs áram az épületben, ami komoly problémákat okoz. “Biztos, hogy kétmillió fölött lesz a kár, de nem is ez a borzasztó, hanem most nem működik például a lift. Vannak beteg emberek, ott valahogy meg kell oldani a dolgokat, családtag segítsen. Volt egy lakó, aki megkérdezte, hogy férje csípőprotézis műtéten van túl, ő hogy fog feljutni a lakásba, a másik lépcsőházban lifttel fel tudtak menni, és a két épület egy híddal át van kötve, és így eljutott a lakásáig" - fogalmazott Beliznai Pálné, a Bem Lakásszövetkezet elnöke.

A helyreállítási munkálatok hetekig is eltarthatnak - a takarítással várhatóan kedd estig végeznek a szakemberek.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb