Nyomtatás

Biciklimentő akció a Tófürdőn

2017-08-30, 21:48
   |   Kategória: Sziréna
Évente több mint tízezer kerékpárt lopnak el, de ha meg is találják ezeket a nyomozás során, ritkán kerülnek vissza a tulajdonoshoz. Ezen próbál segíteni a rendőrség biciklimentő akciója.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai ezúttal a szombathelyi Tófürdő bejáratánál várták a kerékpár tulajdonosokat az ingyenes regisztrációra. Viktória a gyermekek kerékpárját regisztráltatta a rendőrség Bike Safe rendszerébe. "A három gyerekemből kettő gyerkőcöm jár iskolába és úgy gondolom, hogy a suliban elég könnyen elveszhetnek a biciklik, persze ha nem szándékosan is. Így biztonságban tudom a gyerekek biciklijeit, hogyha elvesznek, akkor könnyebben megtaláljuk őket" - mondta Horváth Viktória

A bike safe ingyenes lehetőség: a kerékpárt regisztrálják egy online rendszerbe alvázszámmal, fényképekkel, valamint a tulajdonos adataival. "Ha történne a kerékpárral vagyon elleni bűncselekmény, tehát ha ellopnák ezt a kerékpárt, akkor a regisztrációs szám alapján és a felvitt értékek alapján gyorsabban tudja ezeket a kerékpárokat a rendőrség megtalálni és beazonosítani" - hangsúlyozta Németh Andrea kiemelt főnyomozó.

Ugyanitt Bűnmegelőzési Strandparti keretében vagyonvédelemmel, bűnmegelőzéssel kapcsolatos tanácsadással is várták az érdeklődőket a rendőrség munkatársai.