Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Schott a Gyermekfaluért

Szokatlan formáját választotta a jótékonyságnak a Lukácsházán működő Schott Hungary Kft., örökbe fogadta ugyanis az SOS Gyermekfalu egyik házát. A nagyvállalat évente több százmillió forintot fordít fejlesztésekre, és a társadalmi szerepvállalása is egyre jelentősebb.
Csomagokkal érkeztek a lukácsházi nagyvállalat vezetői a kőszegi SOS-Gyermekfalu egyik házába.

A gyár képviselői a sok-sok ajándékon kívül egy hatalmas csekket is hoztak, ez jelképezi ugyanis azt az összeget, amellyel egy éven át támogatják a Tulipán házban élőket.

A Schott Hungary Kft. az elsők között csatlakozott az SOS-Gyermekfalvak Alapítvány felhívásához és fogadtak örökbe a kőszegi 12 ház közül egyet, amelynek éves költségeihez másfél millió forinttal járulnak hozzá.

„Cégünket 130 éve Otto Schott alapította, azóta is nagyon fontos eleme vállalati kultúránknak, hogy segítsük dolgozóinkat, egymást, társadalmi szerepet vállaljunk. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon szép gesztus és szeretnénk hosszú távon folytatni. Gyárunk Kőszegtől 7 km-re, Lukácsházán működik 24 éve. Ma már 600 munkatársunk van. Szeretnénk megmutatni, hogy multinacionális cégünk tud társadalmi szerepet vállalni azon túl, hogy biztos munkahelyet adunk.” - mondta el Vízi Balázs ügyvezető igazgató.

Karácsony közeledtével többen segítik a gyermekfalut természetbeni adományokkal, például édességgel, gyümölccsel. Minden támogatás nagyon jól jön az SOS alapítványnak, mondja a területi vezető, a mostani jelentős anyagi hozzájárulás hosszú távon könnyíti meg a hétköznapokat.

Szilvási Léna úgy fogalmazott: „A pénzadományt sokkal rugalmasabban, a gyerekek valós szükségleteinek megfelelően tudják felhasználni. A mostani támogatás nem csak az összege miatt méltó említésre, hanem a szimbolikája is szép, hiszen egy ház örökbe fogadása és a fenntartási költségeinek egy éven keresztüli biztosítása nekünk egy hosszú távú előre gondolkodást tesz lehetővé.”

A Tulipán ház kis lakói örömmel pakolták ki a többek között takarókat, édességeket, rajzeszközöket és játékokat rejtő táskákat. A nevelőszülői család támogatásáról szóló hatalmas csekket a felnőttek aláírásukkal látták el, a kis lakók pedig rajzukkal köszönték meg az együttműködést. A Schott képviselői körbejárták a gyermekfalut, megismerhették az itt folyó munkát, a gyermekek életébe is bepillanthattak. Megígérték, a folytatásban több közös programot is szerveznek majd a falu lakóinak.

A gyógyszeripari üveg csomagolóanyagokat gyártó nagyvállalat Szombathely és Kőszeg között félúton a kistérség legnagyobb foglalkoztatójaként egyre nagyobb hangsúlyt helyez a társadalmi szerepvállalásra. Támogatják a szombathelyi és a kőszegi mentőállomásokat, névadó szponzorai a lukácsházi focicsapatnak és a falu programjait is segítik anyagilag. A dolgozóik elégedettségét pedig januártól 16 %-os béremeléssel, és mintegy 40-féle egyéb juttatással szeretnék növelni. Legújabb fejlesztéseikkel többek között javítják a munkakörülményeket is.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb