Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A KULTÚRA LOVAGRENDJÉNEK TALÁLKOZÓJA

Falvak Kultúrájáért Alapítvány küldetése a kulturálisan hátrányos helyzetű települések életminőségének fejlesztése, a kulturális örökség ápolása, valamint az egyenrangú kultúrák együttműködésének elősegítése. 
A Kultúra Lovagja címet a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a kultúra különböző területein lovagiasan, huzamos ideje tevékenykedők elismerésére 1998. szeptemberében hívta életre. Az alapító küldetésének megfelelően kiemelten támogatja a „falvak lámpásainak” elismerését. 
A Magyar Kultúra Napja Gála a szűkebb vagy tágabb közösségükért önzetlenül tevékenykedők nemzetközi ünnepe, az Európai Unió példaértékű eseménye. Az alapítvány tudja, hogy az általa adományozott cím nem helyettesítheti az állami és a művészeti díjakat. Nem jár vele pénzösszeg, de minden lovag örömmel használja a mindennapi életében az elismerést, mert azt azok kezdeményezték részükre, akik emberségüket, és lovagias tetteiket a legjobban ismerik. 


15 évvel ezelőtt, 2004 nyarán, az alapító okirat és a lovagi alkotmány elfogadásával alakult meg Túrkevén a Kultúra Lovagrendje. Az évforduló alkalmából a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Túrkevéért Alapítvány megrendezte a Túrkevén a Kultúra Lovagrendje jubileumi találkozóját 2019. 05. 31 - 06. 02 között az Ifjúsági Szállóban. (Túrkeve, Kuthenkir. u.11.)
Pénteken délután a szálláshelyek elfoglalása után baráti beszélgetések, ismerkedés zajlott, , majd 18 órakor a találkozó ünnepélyes megnyitására került sor.

A Gyomaendrődi Tűzmenedék” Együttes kulturális műsora nyűgözte le a résztvevőket.

Szombaton a reggeli utáni lovaskocsis városnéző út nagy sikert aratott.  Sinka István halálának 50. évfordulóján elhelyeztük az emlékezés koszorúját, majd dr. Balogh János akadémikus emléke előtt tisztelegtünk.

Sok ország ( Norvégia, Svédország, Kárpát-medence országai) sok-sok városából (a teljesség igénye nélkül Oslotól Kolozsvárig, Szegedtől Rahóig, Kovácsvágástól Szombathelyig) voltak vendégek. Szombaton ebéd után szabad program volt, mely során többen a fürdőzést választották. Bennünk „vasiakat” Murányiné Bodnár Marika Kuncsorbára vitt el, ahol részt vettünk a délutáni Istentiszteleten, majd egy kicsit szétnéztünk a szép, tiszta, virágos településen.
 
Este a vacsora után Alisa Yajima (Japán) és Baráz Ádám - zongorahangversenyét hallgattuk meg. A fantasztikus négykezes előadásukban Franz Schubert: Deux Marches Caractéristiques, D.968b (D.886) Op. posth. 121 (1826), majd Liszt Ferenc: Szózat és Himnusz (1873) hangzott fel.

A harmadik napon a Református Templomban Istentiszteleten vettünk részt, melyen igét hirdetett Pocsai Vince kárpátaljai-beregszászi református lelkész.


Ebéd után azzal köszöntünk el egymástól, hogy jó volt együtt lenni, feltöltődni – és jövőre Kovácsvágáson fogunk találkozni.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb