Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

SzombatHelyezés: motorverseny a Kőszegi utcában és női lelkű víztorony

Pósfainé Sebestyén Bianka, Dr. Csider Sándor és Zsoldos Báró Zoltán meséltek el egy-egy érdekes történetet és javaslataikat is megfogalmazták a Szombathelyi Televízió műsorában.
Minden település egy bizalmi termék, hiszen fogyasztás közben ismerjük meg valójában, és alkotunk róla véleményt. Ezt tesszük nap mint nap mi, Szombathelyen élők, és így formálja a városunkról kialakított véleményét az idelátogató turista is. A SzombatHelyezés című magazinműsor vendégei valamennyien jól ismerik a várost, és szívesen osztották meg véleményüket a Szombathelyi Televízió nézőivel. A vendégek: Pósfainé Sebestyén Bianka, Dr. Csider Sándor és Zsoldos Báró Zoltán elragadtatással, nosztalgiával, elérzékenyülve adták-vették a szót.

Megtudtuk, hogy Bianka gyermekkorában gyakran utazott a villamoson, és a KRESZ- parki víztornyot egy női toronynak képzelte, benne zenés és színházi előadásokkal. Báró szülőháza a mai mozi helyén állt, a Kőszegi utca pedig egykor motorversenyeknek is otthont adott. A sétakör: Fő tér, Király utca, Mártírok Tere, az Ifjúsági Ház, melyen korzóztak egykor a haverokkal, ma is a becenevektől cseng. A város szépsége úgy magával ragadta a budapesti fiút, Csider Sándort, hogy majdnem lemaradt a főiskolai írásbeli felvételiéről. De mivel az sikerült, hát itt maradt, 45 éve. Mert élhető terekben, naponta barátságos emberekkel találkozhat. És ezt a teret a város biztosítja. Bianka tősgyökeres szombathelyi, a sárga termálvízben tanult úszni, és a táncversenyeken a parkettáról flittereket szedegetett kis társaival. Csider Sándor szerint szép díszlete a város az ünnepeknek, ahol a vendég főszereplő is lehet.

A „szombathelyezők” a műsorban azt is megbeszélték, hogy mit tennének bele a városba látogató családoknak ajánlott programkínálatba. A három napba bele kellene férnie egy színházlátogatásnak, egy bábszínházi tapsolásnak, egy szimfonikus zenekari koncertnek, a Csónakázó- tónak, cukrászdáknak, étteremi vacsorának, hogy legyen hol átbeszélni a napi eseményeket. De ez csupán egy csomag a sok közül. Újabb műsorokban, újabb csomagok születnek. A gondolat poggyásza pedig színeket, illatokat, formákat visz majd magával. Pósfainé Sebestyén Bianka a parkokba helyezné el a város híres épületeit, látványosságait, miniatűr formában, hogy aztán a vendégek mindenhova odataláljanak. Báró a zenepavilont hiányolja, ahol hétvégeken mindenki megkapná azt az élő zenét, amire éhes. Csider Sándor felállítana egy integető szobrot a város egyik kapujában, a vasútállomáson. Egy boldog alakot, aki vidáman fogadná a vendégeket és bennünket, vagy integetne nekünk akkor is, ha éppen senki sem búcsúzik tőlünk, amikor távozunk.

Szép ez a város, csak észre kell venni a rejtett szépségét! És járni kell, töretlenül, nyitott szemmel! Ezt tesszük a következő műsorban mi is. Tartson velünk kedves olvasó! Addig is várjuk az érdekes történeteket, rajzokat, fotókat, fotomontázsokat, irodalmi alkotásokat a városról. Címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. . Jó „SzombatHelyezést”!

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb