Nyomtatás

Újabb utak újulnak meg Vas megyében

2013-12-11, 12:49
   |   Kategória: Tér-Kép
Három éven belül megújulnak a legfőbb Vas megyei útvonalak – ismertette a legfrissebb kormányzati álláspontot Kovács Ferenc, útügyi miniszteri biztos. A 8-as, a 86-os és a 87-es főutak megújítása a megye közúthálózati terhelésének egyenletesebb megoszlását eredményezi.

Három Vas megyei főút is szerepel a közeljövőben megújítandó utak között. Rövidesen megkezdődhet a 86-os számú főút még hiányzó, Zanat- Táplánszentkereszt-Egyházasrádóc közötti összekötő szakaszának tervezése – jelentette be Kovács Ferenc megyei útügyi miniszteri biztos szerdán. A miniszter elmondta, megállapodás született arról is, hogy Vas és Zala megye között ennek az útnak a fejlesztése a Körmend-Nádasd-Zalaegerszeg irányban folytatódik majd a következő 15 évben, egészen a térség számára változatlanul fontos M9-es gyorsforgalmú út elkészültéig. Mint fogalmazott, azokat a közúti és vasúti fejlesztéseket, amelyek segítik a megyében élők közlekedését s a gyorsabb eljutását akár az európai autópályákra, akár Budapestre, a főváros irányába, komoly, egységes programmá gyűrték össze. Kovács Ferenc hangsúlyozta: a még meg nem tervezett útszakasz terveztetésének elindításához a szaktárca a napokban járult hozzá, évek óta szükséges fejlesztésekről van szó.


2016-ban Szombathelytől északra a 86-os illetve a 8-as út Körmendet és Kámot összekötő szakaszt kivéve készen lesz. A tájékoztatón kiemelték: az osztrák határ felé, Kőszeg irányába is kezdődhet útfejlesztés.A kőszegi tervekhez új határátlépési pontot jelölnek majd ki, ennek tervezése folyamatban van.

Kovács Ferenc szerint amikor megvalósulnak az útfejlesztések, egyenletesebb eloszlású lesz Vas megye közúti terheltsége.

Videó