Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Milliárdos kórházfejlesztés Körmenden

Több mint 1,4 milliárd forint uniós forrásból fejlesztik a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház telephelyét Körmenden - közölte V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára sajtótájékoztatón.
A vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: az épület megújítása, korszerűsítése mellett minőségi fejlesztés valósul meg a körmendi intézményben. A betegek a beruházás befejezése után hotelszerű ellátásban részesülnek.
    
Megújul a kórház diagnosztikai eszközparkja, a digitális röntgen a távleletezés segítségével lehetővé teszi, hogy a körmendi betegek is olyan szintű ellátást kapjanak, mintha a szombathelyi egyetemi kórházban történne meg a vizsgálatuk. V. Németh Zsolt beszélt arról is, hogy az országban több száz milliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés zajlik, s mindez megfelel az elvárásoknak, az emberek ugyanis első helyre teszik az életminőséggel kapcsolatos igényeiket.
    
Bebes István (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kiemelte, hogy Körmenden uniós forrásból olyan fejlesztés valósul meg, amely lehetővé teszi, hogy az ellátás megfeleljen a modern kor követelményeinek. A fejlesztés révén korszerű sebészeti ellátás, krónikus belgyógyászati osztály működik majd a kórházban, és új ellátási területként megvalósul az egynapos sebészeti ellátás.
    
Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta: a beruházás során megvalósul a kórház főépületének teljes rekonstrukciója, az épületben "a vázon kívül semmi más nem marad meg", kicserélik a nyílászárókat, a vízvezeték- és a villanyhálózatot.
    
A rekonstrukciós munkák idén ősszel kezdődnek el, és várhatóan a jövő év októberében fejeződnek be. Az átmeneti időszakban a járóbeteg-ellátást továbbra is biztosítani tudják Körmenden, a fekvő betegeket pedig Szombathelyen és Szentgotthárdon látják el.
    
A főigazgató az MTI kérdésére elmondta: a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - Körmendi Batthyány-Strattmann László Kórház integrációja tavaly januárban valósult meg. A két intézmény közös pályázaton mintegy 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert el. Az összeg 83 százalékát a körmendi a kórház rekonstrukciójára fordítják, a fennmaradó pénzből pedig a Szombathelyen a régi, korszerűtlen épületből új helyre költöztetik a rendelőintézeti ellátást.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb