Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Újra élet lesz az MMIK épületében

Hányatott sors után újra révbe ért és gazdára talált az MMIK épülete – jelentette be sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester, Takátsné Tenki Mária tanácsnok és Parais István, az AGORA igazgatója. Az önkormányzat kéri a szombathelyieket, segítsenek elnevezni a házat.

Január elsejétől az Agora Szombathelyi Kulturális Központ felel az MMIK működtetéséért és hasznosításáért. A fenntartásáról pedig az önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma gondoskodik. Puskás Tivadar polgármester társasházhoz hasonlította az épületet, amelyben új a házmester, régi lakóinak egy része marad, de újak is beköltöznek. Szám szerint az eddig itt dolgozó 18 szervezet mellett további nyolc már biztosan itt kap otthont.

Az irodák parkettázása, festése már folyamatban van és a beázást is minél előtt megszüntetik. A felújítás további ütemezése az új házmester feladata. Puskás Tivadar hangsúlyozta, szeretnék, ha az épület továbbra is a város kulturális centruma maradna.

November óta folyik az egyeztetés a civil szervezetekkel, akiknek egyébként a helyért csak használati díjat kell fizetniük. Most ez is kevesebb lesz, mint korábban– tudtuk meg Takátsné Tenki Máriától, a város társadalmi kapcsolatokért is felelős tanácsnokától. Hozzátette, egy 30 főt befogadó közösségi terem folyamatosan nyitva áll majd a civilek előtt, amit optimális anyagi feltételek mellett akár néhány órára is kibérelhetnek.

Többek között az Ady térre költözik a Haladás sportkomplexum fejlesztéséért felelős cég, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nyugdíjas Szövetség és a Szombathelyi Civil Kerekasztal. . A sportház felújításának idejére pedig a Lorigo táncsport egyesület is. Az MMIK-ban működik tovább a Mesebolt bábszínház, az Ungaresca Táncegyüttes, a vasútmodellező klub és a balettiskola.

Az AGORA feladata lesz, hogy újra élettel töltse meg a házat- mondta Parais István, a kulturális központ igazgatója. A szervezetek részéről túljelentkezés volt, annyian szerettek volna beköltözni. Az irodazónát végül úgy alakították ki, hogy az itt helyet kapók erősítsék egymás munkáját, a tevékenységük a jövőben még összehangoltabban működik majd,

A sajtótájékoztatón elhangzott, ha a sportházban elkezdődnek a munkálatok a színházterem kiemelt szerepet kap majd a kulturális programok szervezésekor. Az épület a jövőben is a szombathelyieket szolgálja majd. Az AGORA közösségi oldalán várják a névadó ötleteket.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb