Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vasárnap választás Velemben

Polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap időközi voksoláson a Vas megyei Velemben - közölte az MTI-vel a település jegyzője.
Zalán Gábor elmondta: a 340 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert a település  önkormányzati testülete 2013 novemberében saját feloszlatása mellett döntött. A jegyző tájékoztatása szerint a polgármesteri tisztségre egyetlen jelölt, a függetlenként induló Szél Józsefné jelöltette magát, aki korábban is tagja volt képviselő-testületnek és megválasztása esetén társadalmi megbízatású polgármesterként töltené be a tisztet.
    
Hozzátette: a négy képviselői helyre hatan jelöltették magukat, egy közülük a Keresztény Demokrata Néppárt jelöltje, öten pedig függetlenek. Zalán Gábor tájékoztatása szerint a választói névjegyzékben jelenleg 286-an szerepelnek, ők adhatják le voksukat vasárnap. A jegyző szólt arról is: Velemben egy korábbi népszavazás miatt kell időközi választást tartani, amelynek eredményével a képviselő-testület többsége és a községet 23 évig függetlenként vezető Horváth Miklós polgármester nem értett egyet.
    
A népszavazás kiírásáért folytatott aláírásgyűjtést Szél Józsefné indította, a helyi népszavazáson pedig a község lakói úgy döntöttek, hogy ezután önállóan rendezzék meg a Velemi Gesztenyeünnepet, illetve az önkormányzat kérje az államtól három ingatlan - közte az évtizede üresen álló Avar Szálló - önkormányzati tulajdonba adását. A lemondott polgármester és a három képviselő is úgy gondolja, ezek meghaladják a község jelenlegi anyagi lehetőségeit.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb