Nyomtatás

Tavaszi ruhába öltözött a város

2014-04-18, 14:56
   |   Kategória: Tér-Kép
Gyomlálják a virágágyásokat, nyírják a füvet, metszik a fákat – a tavasz sok feladatot ad a parkfenntartó munkatársainak. A város több pontjára új játszóeszközöket, padokat is kihelyeztek az elmúlt hetekben.
Gőzerővel dolgoznak a Szompark Kft. munkatársai a zöldterületeken, nyírják a füvet, szedik a szemetet. A város virágágyásai is megszépülnek, ahol kell pótolják az elszáradt növényeket.

„A tavaszi időszak a legsűrűbb a parkfenntartásban. Ilyenkor még néhány metszési munkát fejezünk be, valamint március végétől elindult a fűnyírás, melyet teljes kapacitással végzünk a város több területén. Emellett nagy figyelmet fordítunk a játszóterek tavaszi karbantartási feladataira, néhány kisebb fejlesztést végeztünk el.”- mondta el Hegedüs Eszter, a Szompark Kft. felelős kertészeti és műszaki vezetője a Szombathelyi Televízió közéleti műsorában.

A tavasz folyamán nyolc játszótérre 20 új játszóeszköz került ki, például rugós játékok, mászókák és libikókák. A Kandó Kálmán utcai park játékait már birtokba is vették a gyerekek.

Szombathely szökőkútjai is teljes szépségükben pompáznak már. A fagymentes időszak beálltával elvégezték a szükséges tavaszi karbantartási munkákat, majd beindították a szökőkutakat a városlakók legnagyobb örömére.

Videó