Hiba
 • JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157644491315780%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28300%29+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157644491315780%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=300&callback=
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vége a májusi közgyűlésnek

Mintegy 34 napirendi pontot  tárgyaltak meg a képviselők  a májusi közgyűlés nyílt ülésén.  Egyebek mellett szó volt a Szent Márton-kártyáról, a parkolási díjak csökkentéséről és a javuló közbiztonsági helyzetről.
19:45 Elérkeztünk a két közgyűlés közötti beszámolókhoz. A határozatokról egyenként, hozzászólás nélkül szavaznak a képviselők. A Kulturális és Sport Bizottság megüresedett helyét Kukor Ferenc, a Bolyai iskola veszi át. Esküt is tett a polgármester előtt.

A következő közgyűlés június 19-én lesz.

19:15 Gond van a magánutakkal

Szombathely városban az elmúlt 10 év viszonylatában 21 területen folytak, folynak magánerős beruházásban út és közműépítési munkálatok, melyek az alábbiak: Fadrusz utca, Tömjénhegy utcai lakóterület (Varasdi Károly u., Bodányi Ödön u., Bernstein Béla u., valamint Tömjénhegy u.), Erdei iskola utcától délre eső terület I-II. ütem, Zanat új lakóterület (Korpás u., Eper u,, Áfonya u., Fenyő u.), Minerva lakópark, Zanat városrész (Kikelet lakópark), Halastó u. Napfény lakópark, Parkerdei lakópark, Olad plató, Erdei iskola úttól északra eső terület, Aranypatak lakópark, Ernuszt Kelemen tömbbelső, Szentkirály lakópark, Szigeti Kilián utca, Szélkerék utca, Újperint lakópark (Külső Nárai út melletti terület), Újvilág lakópark, Kámon lakópark (Vízöntő u.), Vízmellék utca, Színház utca, Werner Alajos utca, Szőlőhegy utca

kgy4

Szakács Dávid arról beszél, hogy a Zanati városrészen a csapadékvíz elvezető rendszer végbefogadó Kupor árokig előírt szakasza nem épült meg. Legfelsőbb Bírósági döntés is megerősítette, hogy annak megvalósítása az építőközösség feladata. Továbbá az út pályaszerkezete sem a jóváhagyott, engedélyezett tervdokumentáció szerint valósult meg, tulajdonjoga pedig rendezetlen. A város több pontján vannak ilyen és ehhez hasonló problémák.

Németh Kálmán azt javasolja, hogy tegye közzé, mely utak nem az önkormányzat tulajdonába vannak, hiszen rossz állapotuk miatt a támadások mégis csak az önkormányzatot érik.

18:50 Kisebb szünet után folytatjuk. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok könyvvizsgálóinak megválasztásáról és díjazásaikról szavaznak. Kisebb vita után elfogadják a vagyongazdálkodási bevételekről szóló beszámolót is.

17:30 Perceken belül elfogadják a Hóvirág utcai temető bővítéséről szóló előterjesztést is. Jónéhány szerződés módosítása és jóváhagyása következik.

17:20 Rendbe tették a Szent-Györgyi udvarát

Meghosszabbították a Homok úti Lőtér ingyenes használati jogviszonyát a Szombathelyi Városi Sportlövő Szövetséggel.  Ugyancsak meghosszabbították a Szent-Györgyi Albert Középiskola tornaterme bérletére vonatkozó szerződést. Itt jegyzi meg Horváth Zoltán, hogy Lendvai Ferenc képviselő intézkedett az iskola udvarának rendbetételéről. Szerinte ez egy előremutató irány.


17:10 A város tulajdonában álló lakások 2013. évi hasznosításáról szóló összefoglaló is napirendre került. Kővári Attila képviselő örömét fejezte ki, hogy beköltözhettek a lakók a honvédségi lakásokba. Nem ért viszont egyet azzal, hogy egységesen húsz százalékkal csökkentette az önkormányzat a lakbéreket. Mint kiderül, sok a rossz állapotban lévő, üres lakás. Erre mindenképpen megoldást kell találni.

17:00 Első olvasatban került a képviselők elé a Város Klímavédelmi és Energia Stratégiája. Horváth Zoltán, az LMP képviselője üdvözli az anyagot, kéri, hogy kapjon nyílvánosságot a többszáz oldalas anyag. Valószínűleg rendkívüli bizottsági ülésen is foglalkoznak majd a témával.

Lazáry Viktor kiemelte, az új európai uniós ciklushoz igazították a bevezetését. Ő is megerősítette, hogy széles társadalmi nyílvánosságot szánnak a témának. 

16:40 A múlt havi közgyűlésen felmerült annak az ötlete, hogy a belvárosi vendéglátóhelyek ingyenesen használatba vehessék a Fő teret, hogy ott teraszokat működtessenek. Az előterjesztés szerint ez  jogszabályi rendelkezések alapján nem lehetséges. Czeglédy Csaba frakcióvezető szerint ez egy jó, külföldön gyakorolt módszer. Marton Zsolt alpolgármester szerint a közterület-díj eltörlésével még nem érnének feltétlenül célt. Azt javasolja, hogy inkább csökkentsék a díjat. Végül abban maradnak, hogy egy következő közgyűlésre megvizsgálják ennek lehetőségét.

kgy316:30 Módosulnak a parkolási övezetek

Módosulnak az övezetek és új jegykiadó autmatákat is elhelyeznek majd. Ezekről és a további változásokról később részletesen beszámolunk. Annyi bizonyos, hogy a parkolási rendszer üzemeltetéséért a SZOVA Zrt.-nek fizetett havi átalánydíj több mint 22 millió forintra emelkedett.


16:25
Egyhangú döntés született a 'Szombathely város kerékpárút-hálózatának fejlesztése Gyöngyösszőlős és Gyöngyöshermán városrészeken' című pályázat megvalósíthatósági idejének meghosszabításáról. Erre azért van szükség, mert nem várt feladatok miatt jelentősen megnőtt a munkák költsége.


16:05 Kosárlabda EB Szombathelyen

A 2015. évi női kosárlabda Európa Bajnokság rendezési jogát Magyarország nyerte el. A kosárlabda szövetség jelezte, hogy Szombathelyen szeretnék megrendezni a mérkőzéseket. Lazáry Viktor sportügyekért felelős alpolgármester elmondta, fel kell újítani az Aréna Savariát, de ez az EB-től függyetlenül is esedékes lenne.

15:10 Biztonságos város vagyunk


Szombathely törvénytisztelő hely - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester a közbiztonság helyzetéről szóló beszámoló kapcsán. Szombathely 2013-ban is az egyik legbiztonságosabb megyeszékhely volt  a városban - hangsúlyozta Gulyás Ferenc kapitányságvezető.  A városban 26 százalékkal kevesebb bűncselekmény volt, jelentősen csökkent a lopások száma és kevesebb rablás miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Halálesettel végződő bűncselekmény nem történt tavaly a városban. A balesetek és az abban megsérüéltek száma is csökkent. Minden tizedik balesetet okozó sofőr ittas volt, az ő kiszűrésükön továbbra is dolgozni kell- tette hozzá. Szólt arról is, hogy a rendőrállomány nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a Fő téren nyugalom legyen. Mindezeken túl 125 rendezvényen hajtottak végre rendőri biztosítást.

közbiztonság
Horváth Csaba hangsúlyozta: jelentősen javult a város közbiztonsága

Ezután a közterület-felügyelet munkájáról szóló beszámoló is terítékre került. Többen szóltak a hajléktalanok által okoztt problémákról, és a közterületi-kamerarendszer bővítéséről is. Marton Zsolt alpolgármester kiemelte, a közterület-felügyelet terén nagy előrelépés történt az elmúlt években a városban. Takátsné Tenki Mária tanácsnok kérte, hogy továbbra is kiemelten ellenőrizzék a tömbbelsőket.

Délelőtt

11:00

"Idősbarát Önkormányzat Díj” elnyerésére pályázna az önkormányzat. Ehhez be kell adni egy pályázatot, erről döntött most a testület. Hozzászólás nélkül fogadják el azt Óperint utcai körforgalom építésével kapcsolatos támogatási szerződést is.

A polgármester 15.00-ig szünetet rendel el.

10:50 Kik kézbesítsék a Szent Márton-kártyákat?


Erről szól most a vita. Az önkormányzat tisztségviselőket alkalmazna júniusra, hogy minden szombathelyinek személyesen jutasssák el az új városi kártyát. Czeglédy Csaba, az MSZP frakcióvezetője jelzi, hogy a saját körzetébe vállalná a feladatot, de mint kiderül, ennek jogi akadálya van.

10.00 Későbbi kezdés

Ma a szokásosnál egy órával később, tíz órakor kezdődött az ülés. A múlt hét pénteken elhunyt Gyebrovszki János képviselőjére emlékeztek. Puskás Tivadar polgármester ismertette az életútját, majd bejelentette, hogy létrehozzák a Gyebrovszki János Alapítványt.

majkgy


Galéria

{gallery}http://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157644491315780/{/gallery}

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb