Nyomtatás

Tízmillió forintos támogatás a Médiatanácsól

2014-06-14, 14:18
   |   Kategória: Tér-Kép
Csaknem 10 millió forintos támogatást nyert Híradó műsorának elkészítéséhez a Szombathelyi Médiaközpont által működtetett Szombathelyi Televízió.
A Szombathelyi Televízió maximálisan kihasználja a pályázati lehetőségeket
A Szombathelyi Televízió maximálisan kihasználja a pályázati lehetőségeket
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program keretében egyebek mellett pályázatot hirdetett helyi vagy körzeti híreket közlő televíziós műsorok készítésének támogatására is. Az idei első fordulóban 7 városi televíziónak mintegy 62 millió forintos támogatást ítélt meg a Médiatanács. A Szombathelyi Televízió Híradója 9,8 millió forintot kap hírműsorainak elkészítéséhez.

- A Médiatanács által megítélt támogatás egyrészt a Szombathelyi Televízióban folyó szakmai munka elismerését jelenti, másrészt jelentősen hozzájárul a Médiaközpont költségvetéséhez -hangsúlyozta Koczka Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetője.

A támogatott műsorok készítői hírműsorok esetén adásonként legfeljebb 40 ezer forintos támogatáshoz jutnak, a programmal heti öt alkalommal kell jelentkezniük egy éven át. Az időtartamba beleszámíthatóak a riportok, tudósítások, helyszíni bejelentkezések és stúdióbeszélgetések.

A Szombathelyi Televízió Híradója hétfőtől péntekig naponta 18 órától minden órában jelentkezik mintegy 15 percben az adáskörzet legfontosabb híreivel, információival. Aki lemaradnak a műsorokról, azok vagy a másnap délelőtti ismétléseket tekinthetik meg, vagy az televízió honlapján (sztv.hu) nézhetik meg. Több, mint egy esztendeje már okostelefonon is látható a Szombathelyi Televízió adása.

Jelenleg a Szombathelyi Televíziónak a Híradó mellett még egy Médiatanács által támogatott műsora is van, mégpedig a Műhely című kulturális magazin, amely keddenként 45 percben jelentkezik. A Szombathelyi Médiaközpont így az elérhető pályázati forrásokat maximálisan kimerítette.