Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hende Csaba: új képviselők, további fejlesztések

Puskás Tivadar lehet a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen, és a 14 választókörzetből hétben új képviselő-jelöltet indít a pártszövetség az őszi önkormányzati választáson - mondta Hende Csaba a Szombathelyi Televíziónak adott nagyinterjújában. A honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő értékelte az elmúlt négy évet, és beszélt a jövő terveiről is többek között fejlesztési, katonai, oktatási, egészségügyi és sport témákban.
A Fidesz szombathelyi választókerületi elnökeként Hende Csaba feladata az őszi önkormányzati választás előkészítése. Fontos időszak következik - mondta, hiszen először választunk öt évre polgármestert és képviselőket, valamint most dől el, hogy beérik-e az előző négy évben végzett munka. "Kulcskérdés, hogy olyan polgármestert - és nem árulok zsákbamacskát, én dr. Puskás Tivadar személyében gondolkodom - és olyan képviselőket tudjunk választani, akik a legszorosabban együttműködve a kormánnyal, annak a számukra legkönnyebben elérhető tagját, szerénységemet is ide értve, hogy minden elképzelést a lehető legkisebb surlódási veszteséggel, a lehető legkevesebb idő alatt meg tudjunk valósítani, végre tudjunk hajtani" - fogalmazott Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő.

Új lendületet vesz a sportkomplexum építése

Helyi ügyekről szólva Hende Csaba elmondta: jól halad a 86-os főút fejlesztése, ami az ország legnagyobb és egyben legelkésettebb útépítése. A Szombathely-Vát szakaszt még ebben a hónapban forgalomba helyezik, a tervezettnél előbb, már jövő augusztusára elkészül a Szeleste-Hegyfalu és a Csorna-Győr szakasz, 2016-ra pedig a teljes 86-os út négysávossá válik. A Haladás Sportkomplexummal kapcsolatban kiemelte: rövid időn belül nagy lendületet vesz a beruházás. "A legsürgetőbb feladat, hogy a támogatási szerződést, amely bizonyos késedelmet szenvedett a kormányhatározatban foglalt határidő ellenére, azt a legsürgősebben alá kell írni, és a pénzt át kell utalni Szombathely város számlájára.Ezen vagyok, és ez úgy gondolom nagyon hamarosan meg fog történni. Elindulhat a tervezési munka, az előkészítés, a bontás és az építés" -hangsúlyozta a miniszter.

Rendeződik a kiskertesek ügye

Hende Csaba megnyugtatta a kiskertet bérlőket: egy törvénymódosításnak köszönhetően ismét megköthetik szerződéseiket az önkormányzattal, senki nem fogja elveszíteni a kiskertjét. Miniszterként az elmúlt négy év legnagyobb sikerének a tavalyi, dunai árvíz megfékezését és a tartalékos haderő felállítását tartja. Mint mondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ismét bizalmat szavazott neki, és újabb négy évig vezetheti a honvédelmi tárcát.

A Hende Csabával készült stúdióbeszélgetést teljes terjedelmében kedden 19.15-től a Szombathely Ma című műsorban láthatják-hallhatják.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb