Hiba
 • JFile: :olvasás: Nem nyitható meg a fájl: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157645239503422%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%28300%29+WHERE+api_key%3D%22895d05375cb5ea3fd69836b3a3cd012b%22+and+photoset_id%3D%2272157645239503422%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=300&callback=
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vége a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésnek

Összesen 44 napirendi pont várt megtárgyalásra. Többek között szóv olt pályázati lehetőségekről, a Szociális Lakásügynökség modell kialakításáráról és Szent Márton Program idei rendezvényeiről.
17:20 Vége a júniusi közgyűlésnek. A következő rendes ülés szeptember 11-én lesz.

17:00
A két közgyűlés közötti beszámolóknál időzünk. Jogi vita majd szünet után szóba kerül a Falco-gyárhoz tervezett mérőműszer, az útfelfestések gyors kopása és egy Jáki úti ingatlan lebontása is. Vidám hangulatban folyik a munka. A sűrgősségi indítványokról szavaznak ezután.

16:20
A helyi választási bizottsági tagok megválasztása következik.

16:10
Már a 30. napirendi pontnál tartunk. A Jáki úton egy ingatlan eladásáról döntenek. Nincsen hozzászólás az oladi plébániát érintő együttműködési és támogatási megállapodás módosításával kapcsolatban sem. Öt napirendi pontot fogadnak el egymás után.

15:40
Gyorsan elfogadnak három technikai jellegű napirendi pontot. Többek között döntenek arról is, hogy bővítik az oaldi temetőt. Megszavazzák azt is, hogy 2,3 millió forinttal járulnak hozzá a zanati labdarúgópálya megvalósításához.

15:25
Az előző közgyűlésen Takátsné Tenki Mária, a belváros képviselője kezdeményezte, hogy helyezzék át a Thököly utcai buszmegállókat. Ezt az ötletet a Volán nem támogatja. A képviselők sem értik, hogy miért lenne erre szükség.

kgyjunius2
A napirendi pontok fele még megtárgyalásra vár
13:05
Felgyorsulnak a képviselők, négy, technikai jellegű napirendi pontot fogadnak el sorban.

13:00
Elfogadták a a Szent Márton Program ez  évi eseményeinek megvalósításáról szóló előterjesztést. Kisebb vitát váltott ki, hogy miért az utolsó előtti ülésen módosítanák az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, de végül ez is átmegy.

12:50
Mivel házszámot csak meglévő közterülethez lehet hozzárendelni, az oladi városrészen a Potyondi ároknál található utcát elnevezik Angyal utcának.

12:40
Újabb két technikai jellegű napirendi pont következik. Az önkormányzat által alapított alapítványok beszámolóiról szavaznak.
 
12:00
Rövid szünet után az ez évi költségvetési rendelet módosítása van terítéken. Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester hangsúlyozza, a városnak nem lehet működési hiánya. A megnövelt kiadásoknak meg kell jelölni a forrását. Az eddig befolyt vagyonértékesítési bevételekből újították fel többek között a tömbbelsőket- emeli ki Marton Zsolt alpolgármester.

2013-ban 2,5 milliárd forinttal több adóbevétele volt, mint 2010-ben- hangsúlyozta Molnár Miklós alpolgármester. Hozzátette, a fejlesztések megvalósításával nem lesz működési hiánya a városnak. Forráshiánya lehet, de ezt az adóbevételekből, többletforrásokból kehet korrigálni. Azon kell dolgozni, hogy a többletbevételek rendelkezésre álljanak.

Molnár Miklós arról beszél, hogy a Neumann-iskola ebédlője annyira kicsi, hogy délután fél háromra végeznek a diákok és a pedagógusok az ebéddel. A polgármester azt javasolja, hogy vizsgálják meg, a következő évi költségvetésben, hogyan lehetne erre fedezetet találni. Ősszel Oladi Kulturális Napokat rendeznek, erre is megszavaznak másfél miliió forintot.

11:25
Néhány technikai jellegű napirend következik. Ezeket hozzászólás nélkül elfogadják a képviselők.

11:20
Augusztusban kezdené meg működését a városi jegyiroda, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ szervezeti keretei között.  A Szombathely Pont a helyi, illetve országos jelentőségű művészeti rendezvények (koncertek, mozi, színházi előadások, nagyrendezvények stb.), valamint helyi sportesemények egy helyszínen történő jegyárusítását biztosítaná, akadálymentesített, klimatizált szolgáltató térben. Balassa Péter szerinte nem lehet majd megtalálni a helyet és az anyag is rosszul van összerakva. Egyébként megszavazzák  az előterjesztést.

10:50
Mint arról már korábban beszámoltunk, Szombathely önkormányzata vállalta, hogy kísérleti jelleggel elindítja a Szociális Lakásügynökség elnevezésű programot. A felmérések szerint ugyanis több mint háromszáz család vár önkormányzati bérlakásra, miközben Szombathelyen kétszáz, magántulajdonban lévő ingatlan áll üresen. A 4. napirendi pont az ezzel kapcsolatos előkészítésekről szól. Az előterjesztés szerint "A programba jelentkező, komfortos és összkomfortos lakások tulajdonosai regisztrálásra kerülnek, és a regisztrált lakások műszaki állapotfelmérését a SZOVA Zrt. végezné el. Amennyiben a kezelő szerint műszakilag lakhatásra alkalmas állapotban van az ingatlan, úgy az ingatlan bekerülne a lakások nyilvántartásába". A program bevezetését egyébként  30 magántulajdonban lévő lakásra vonatkozóan javasolják.

A képviselők egyet értettek abban, hogy ez egy jó kezdeményezés, a lakásgondok egy részét megoldhatja. Meg is szavazzák.

10:10
TAO-pályázat keretében fejlesztenék a Gayer közparkban lévő kosárlabda pályát. A Falco KC a pálya építésével lehetőséget kíván nyújtani az utánpótlás tagjai részére, akiknek nagy többsége szabadidejében is kosárlabdázik. Szintén ennek a pályázatnak a keretében újítanák fel a Kenderesi úti edzőpályákat is. Lazáry Viktor sportügyekért felelős alpolgármester azt mondja, nagyon jó arányú támogatúsú pályázat, az önkormányzatnak 30 százaléknyi önerőt kellene biztosítania.

kgyjunius
A nyári szünet előtti utolsó közgyűlés
Németh Kálmán és Balassa Péter arról érdeklődik, miként illeszkedik ez a Haladás Sportkomplexum felépítéséhez. Balassa Péter szerint egyébként támogatható a javaslat, mert sok családot és gyermeket érint.

Czeglédy Csaba azt javasolja, hogy szeptemberre készüljön egy előterjesztés arról, hogy a sportkomplexum átépítésekor hol fog játszani a csapat. Ezt el is fogadja a közgyűlés.

10:00
Elérkezünk a napirendi pontok tárgyalásához. Az első napirendi pont szerint az IVS 2 projekt  keretében a pénzmaradványból felújítanák az Evangélikus templom előtti tér és a Körmendi út – Óperint utcai körforgalom közötti közterület. Ezt meg is szavazzák.

Április 17-én megtörtént a munkaterület átadása a Mesevár Óvoda fejlesztésére- derül ki a második napirendi pontból. Ezután derült ki, hogy a faszerkezet a vártnál jobban károsodott, ezért közel ötmillió forinttal többre lesz szükség.  Kővári Attila szerint ez azért fordulhat elő, mert nem jól mérték fel a helyszínt. Végül azért megszavazzák.

9:40
A sűrgősségi napirendi pontokról szavaznak most a képviselők.

9:10
Néhány perc késéssel megkezdődik a júniusi közgyűlés. A határozatképesség megvan, és sokan ülnek a nézők soraiban is. Puskás Tivadar polgármester megnyitja az ülést.Galéria

{gallery}http://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157645239503422/{/gallery}

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb