Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Itt a kampány

Szombaton elkezdődik az őszi önkormányzati választás kampányidőszaka. Szombathelyen eddig a Fidesz-KDNP, az LMP és a Jobbik mutatta be jelöltjeit. A pártok hétfőn kezdhetik el gyűjteni az ajánlásokat. Idén először öt évre választunk önkormányzati képviselőket és polgármestert.
Szombathelyen 64 631-en szerepelnek a választói névjegyzékben. Az erről szóló értesítést hétfőig mindenkinek kipostázzák. A lakóhelyüktől távol szavazók október 10-ig jelentkezhetnek át. A város 14 egyéni választókerületre oszlik. A közgyűlés 20 tagú lesz, hat mandátumot kompenzációs listán, a töredékszavazatok alapján osztanak ki. A mandátumok öt évre szólnak majd. A jelölő szervezetek augusztus 25-től szeptember 8-ig gyűjthetik az aláírásokat. Egyéni képviselőjelölt az lehet, akit a választókerületben élők legalább egy százaléka ajánl, polgármester jelöléséhez legalább 300 ajánlás szükséges. A jelölteket szeptember 8-ig kell bejelenteni a választási irodán.

A nemzetiségi választói névjegyzékbe szeptember 23-ig lehet felvételt kérni. Szombathelyen a horvát, a német és a szlovén nemzetiségek 3-3, a romák 4 önkormányzati képviselőt választhatnak.


Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb