Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Látogatás a Szentatyánál

Ferenc pápa a háborúk áldozatairól emlékezett meg azon a szentmisén, melyet a redipugliai katonai emlékhelyen közel száz magyar zarándok jelenlétében celebrált. Ezt megelőzően a Szentatya meglátogatta a közelben található osztrák-magyar haditemetőt is.
Ferenc pápa egy teljes napját a háborúk áldozatainak szentelte. A Szentatya az összes halott lelki üdvéért mondott imát az általa celebrált szentmisén, amelyen közel száz magyar, köztük egy tucat szombathelyi zarándok is részt vett az olaszországi Redipugliában.

“Százéves évfordulója annak, hogy az első világháború kitört, amit az akkoriban élők a “Nagy Háborúnak neveztek. Én azt gondolom, hogy a magyar nemzet valamennyi tagjának is fontos lenne, hogy megidézze ezt az időszakot, ezt a kort.” - fogalmazott Harangozó Betalan kormánymegbízott.

A szombati napját Ferenc pápa a Foglianóban található osztrák-magyar katonai temetőben kezdte, ahol előbb virágcsokorot helyezett el egy magyar hősi halott sírjára, majd pedig némán imádkozott az elhunytakért. Az egyházfő hosszú perceket töltött el az emlékhelyen.

“Nagyon fontos, hogy békévé oldja az emlékezés az egykori ellentéteket és az a gesztus, hogy Ferenc pápa mielőtt a 100 ezernyi olasz hősi halott emlékművénél celebrált volna szentmisét, idejött az osztrák-magyar katonai temetőbe, ahol több mint 7000 honfitársunk nyugszik és először az egykori ellenségekért imádkozott.” - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter.

A Szentatya által celebrált mise végén Hende Csaba honvédelmi miniszter személyes ajándékot adhatott át az egyházfőnek. Remélhetőleg ez a gesztus is emlékezteti majd Ferenc pápát arra a meghívásra, melyet Szombathely városa nevében tavaly kapott Áder János köztársasági elnöktől 2016-ra, Szent Márton születésének 1700. évfordulójára.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb