Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szakpolitikai vitát tartottak

A gazdaságfejlesztés és a városüzemeltetés volt a témája annak a szakpolitikai vitának, amelyet a Pro Savaria kezdeményezett. A Jobbikot Völgyi Péter, a Lehet Más a Politikát Nagy András, a Pro Savariát Molnár Miklós, a baloldali összefogást Nemény András képviselte.  A Fidesz-KDNP nem vett részt a vitában, a pártszövetség korábban sajtóközleményben adott hírt arról, hogy nem vitázni szeretnének, hanem személyesen találkozni a választópolgárokkal.
Igényes Szombathelyet szeretne a Jobbik, ezért nem párt, hanem a város érdekeit képviselnék- emelte ki Völgyi Péter. Mint mondta, az ő pártjuk olyan felületeken költené el az új uniós ciklusban Magyarországra eső több mint 13 milliárd forintot, hogy az közép- és hosszútávon is megtérüljön. Ezért elsősorban a mikro, valamint a kis-és középvállalkozásokat támogatnák. Terveik között szerepel a belváros felvirágoztatása és a bérlakás-program felülvizsgálata. Programjuk jelmondata a „ Kimondjuk, megoldjuk.”

Nagy András, a Lehet Más a Politika képiselője szerint a legfontosabb, hogy Szombathely élhető város legyen. Ehhez az kell, hogy legyen hol dolgozni, lakni és közlekedni. A párt kezdeményezi a közösségi lakásügynökség létrehozását, részönkormányzatokat állítana fel, valamint fejlesztenék a kerékpáros közlekedést. Szólt arról is, hogy az energiahatékonyságot növelő beruházások mellett nagy lehetőségek vannak a helyi élelmiszer-feldolgozásban. Ezek a fejlesztések támogatják az építőipart és új munkahelyeket hoznának létre.

A vitát kezdeményező Pro Savaria képviseletében Molnár Miklós arról beszélt, hogy a gazdaságfejlesztés szó ugyan már bekerült a köztudatba, de még kevesen értik, mit is jelent valójában. Pártja a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ példáját a könnyűiparra is kiterjesztené, valamint fejlesztenék a kis-és középvállalkozásokat. Beszélt a szociális gazdaság fontosságáról és a városban jelentkező munkaerőhiányről. Szerinte a városnak minél hamarsabb el kell kezdenie lakásokat építenie.

Szombathely sokrétű, sokszínű város, ezért nem egy lábon kell állnia- hangsúlyozta Nemény András, a baloldai összefogás képviselőjelöltje. Mint mondta, olyan szakmai anyagot állítottak össze, amelyből bármikor ki lehet indulni. Szerinte a multinacionális cégeknek helyi beszállítókra lenne szükségük, és nem csak multinacionális cégekben kellene gondolkodni. Továbbá olyan munkahelyeket hoznának létre, amelyek a helyiek végzetségeihez illik. Tematikus városközpontok kialakítás, valamint a buszpályaudvar és a vasútállomás összekötése is szerepel a terveikben.
Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb