Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új térfigyelő kamerarendszert adtak át a Fő téren

A rendszer feladata a szabálysértések és bűncselekmények észlelése és az adott helyszínen történő intézkedések végrehajtása.
A közgyűlés döntésének megfelelően lecserélték a régi, mára elavult Fő téri kamerákat, és további új kamerákat helyeztek el a város frekventált területein. A közterület-felügyeletnél napi 24 órában működik az ügyeleti szolgálat, ami folyamatosan figyelemmel kíséri a térfigyelő kamerák képeit.

„Szombathely Megyei Jogú Város térfigyelő kamerarendszerének egy újabb fejlesztésére került sor, amikor egyrészt korszerűsödött a kamerarendszer, másrészt új helyszínekkel is bővült Szombathely közbiztonsága és közrendjének megőrzése érdekében.” - nyilatkozta Horváth Csaba, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke.

Hende Csaba honvédelmi miniszter kiemelte, hogy Szombathely országos viszonylatban a legbiztonságosabb települések közé tartozik.
“Vas megye és Szombathely az országos összehasonlításban a legjobb helyzetben van az ismertté vált bűncselekmények tekintetében, ez azonban természetesen nem vigasztalja azt, aki az amúgy kedvező statisztika alanyává válik, mondjuk korábban itt a Fő téren elemelték a pénztárcáját vagy éppenséggel erőszakoskodtak vele.” - mondta a honvédelmi miniszter.

A kamerák folyamatosan rögzítenek képeket. Ezeket a felvételeket 8 napig tárolja a rendszer.

Puskás Tivadar beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy város életében kulcsfontosságú, hogy biztonságos legyen.
„Ez nem ennyire passzív és utánkövető rendszer, amit itt átadtunk Szombathely frekventált helyein. A kamera mellé tartozik egy hangszóró is és a hangszórón a kamera képét figyelő szolgálatban lévő közterületfelügyelők kiszólhatnak.” - tájékoztatott a polgármester.

Ez azt jelenti, hogy figyelmeztethetik a hangszórókon keresztül a szabálysértő embereket. A gyors reagálású egység a térfigyelő kamerák felvételei alapján napjainkig több mint 200 alkalommal vonult ki. Ezek során figyelmeztetésre, helyszíni bírság kiszabására, feljelentésre, valamint a rendőrségen előállításra került sor.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb